Οι δοκιμές συνεχίζονται (videos)

Η Τρίτη κύλησε δίχως απρόοπτα για την προετοιμασία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, καθώς βαδίζουμε ολοταχώς για την αναμέτρηση με την Κολομβία. Μετά την “λαχτάρα” με τον Ταχτσίδη, όλα επανήλθαν στο κανονικό, γύρω στο μεσημεράκι, όταν και επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές εκτιμήσεις: η μαγνητική ήταν καθαρή, και το στραβοπάτημα την ώρα της προπόνησης της Δευτέρας, δεν ήταν απολύτως τίποτε. Για αυτό άλλωστε ήταν παρών σε όλο το σημερινό πρόγραμμα. Όπως και οι Καραγκούνης και ο εορτάζων Τοροσίδης, μετά το ατομικό-προληπτικό πρόγραμμα της Δευτέρας.

Ούτε η καταρρακτώδης βροχή, ούτε οι μικροενοχλήσεις του Χολέμπας, που έτρεξε και μόνος του, προβλημάτισαν τον Σάντος, που συνέχισε τις δοκιμές, για να κατασταλάξει στην καλύτερη δυνατή 11άδα.

Μάλιστα ο “Γερμανός” εντάχθηκε στην συνέχεια στο πρόγραμμα. Κονέ και Μανιάτης πέρασαν εκ νέου από το μικροσκόπιο του Σάντος για τις θέσεις μπροστά από τον αμυντικό χαφ, όμως ασφαλέστερα συμπεράσματα θα μπορέσουμε να βγάλουμε κυρίως την Πέμπτη, πριν την αναχώρηση για το Μπέλο Οριζόντε.

Η μέρα όμως ήταν και η πρώτη για τις δηλώσεις των διεθνών. Κοινή συνισταμένη όλων, η προσαρμογή στην υγρασία και την ζέστη, που όμως δεν τους εμποδίζει να σκέφτονται αισιόδοξα για το ματς της πρεμιέρας. Με σοβαρότητα και προσήλωση, πιστεύοντας στον εαυτό τους, δηλώνουν πανέτοιμοι να πάρουν αποτέλεσμα κόντρα στην ποιοτική, ακόμη και χωρίς Φαλκάο, αντίπαλο τους. Και όχι μόνο στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, αλλά και μεταξύ τους, στα πηγαδάκια στο ξενοδοχείο, επιμένουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ο στόχος είναι πλέον η πρόκριση, αφού στην Αφρική αφήσαμε πίσω μας την “τραγωδία” της Αμερικής και το καλό ξεκίνημα θα μας βοηθήσει.

Το κλίμα μοιάζει εξαιρετικό και φαίνεται ότι δόθηκαν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, στα όσα “συλλογικά” ενέσκηψαν το τελευταίο διάστημα στις τάξεις της “οικογένειας”. Κάπως έτσι εντάσσεται ίσως και η παράκληση να μην ανοίξουν και πάλι “πληγές”, με σχετικές ερωτήσεις στον Γιάννη Μανιάτη, αν και έχω την αίσθηση, πως μια τοποθέτηση τελεσίδικη από τον άσσο του Ολυμπιακού, θα έδινε και οριστικό τέλος. Δεν είμαστε εμείς πάντως, που θα υπαγορεύσουμε την επικοινωνιακή πολιτική διεθνών και ομάδων, αφού ο καθένας κρίνει και αποφασίζει κατά το δοκούν.

Το θέμα είναι πως βαδίζουμε σε έναν δρόμο δίχως να υπάρχουν ορατές λακούβες και πρώτο σταθμό το Σάβατο το Μπέλο Οριζόντε. Και ας περιμένουμε να δούμε και στο γήπεδο, την υλοποίηση των ονείρων. Πρώτα των παιδιών και μετά, όλων ημών των φιλάθλων αυτής της ομάδας. Αρακαζού, 10 Ιουνίου.

ΥΓ Ένας ακόμη παίκτης “μείον” για τον Πέκερμαν. Αυτή την φορά ήταν ο βετεράνος γκολκίπερ Φαριντ Μοντραγκόν που υπέστη έναν μυικό τραυματισμό στην προπόνηση της Τρίτης και θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το ματς. Υπάρχει πάντα σταντ μπάι ο Οσπίνα της Νις, όμως ο Πέκερμαν δεν ήθελε να χάσει έναν ακόμη έμπειρο παίκτη για την κρίσιμη πρεμιέρα με την Ελλάδα.

Σχετικά άρθρα