Φιλική ήττα για Αστέρα

Ο Αστέρας Τρίπολης ηττήθηκε στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, 1-0, από την Ντιναμό Δρέσδης. Με τα πόδια “βαριά” από το τρέξιμο και τις πολλές ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίστηκε “μαγκωμένος” στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του Ζήκου προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους και κυρίως να ξεπεράσουν το γεγονός πως προέρχονται από πολλές ημέρες δυνατών προπονήσεων. Με συνταγή… από τα παλιά και τον νεαρό Μηλιώτη να ξεκινάει βασικός, οι Αρκάδες προσπάθησαν να πιέσουν και έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Τάσο Μπακασέτα να είναι πρωταγωνιστής. Σέντρα… πάρε-βάλε στον Ουσέρο, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κάνει εξαιρετική επέμβαση και σουτ του νεαρού άσου, όπου η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, έδειξαν με το “καλημέρα” τις προθέσεις του Αστέρα.

Η υπεροχή κράτησε το πρώτο 20λεπτο. Κάπου εκεί, τα σημάδια κόπωσης έκαναν την εμφάνισή τους. Αρκετά λαθάκια στη μεσαία γραμμή, βαθιές μπαλιές με στόχο τον Μπαράλες και τα νεύρα του Ντε Μπλάσις, τα οποία έφεραν και την αλλαγή του, συνέθεταν το σκηνικό της αναμέτρησης. Ένα στοιχείο, ωστόσο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό, ήταν αυτό της αμυντικής λειτουργίας. Ζησόπουλος και Γκοϊάν που ξεκίνησαν την αναμέτρηση ήταν ιδιαίτερα σταθεροί, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερο πρόβλημα και σε δύο φάσεις που ο Γιώργος Μπαντής χρειάστηκε να επέμβει, φάνηκε ξεκάθαρα γιατί υπολογίζεται πολύ από τον Αστέρα Τρίπολης. Το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου, δεδομένων των ευκαιριών ήταν μάλλον… αναμενόμενο.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν και αλλαγές από τον Ανδρέα Ζήκο. Οι Κιτοκού, Νίκο, Τσοκάνης και Παντελιάδης μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ήταν η πρώτη ευκαιρία για τον κόσμο που παρακολουθούσε την αναμέτρηση από το arcadia-sports να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα. Αυτό που κάποιος μπορούσε να διαπιστώσει είναι πως ο Κιτοκού είναι ένας παίκτης, ο οποίος είτε αγωνιζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, είτε στη μεσαία γραμμή, δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν αντίπαλο σε ησυχία. Την ίδια ο στιγμή, εύκολα κανείς μπορούσε να διαπιστώσει πως ο Νίκο μπορεί να “γλυκάνει” το ΠΑΙΧΝΊΔΙ της ομάδας.

Οι αλλαγές στην άμυνα, έφεραν, ωστόσο και μια μικρή ανισορροπία, κάτι το οποίο φάνηκε και στην φάση του 61ου λεπτού με τον Κομβάλιους, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Αυτή, ήταν και η μοναδική στιγμή, όπου η αρκαδική άμυνα φάνηκε να είναι εκτεθειμένη. Το τέρμα ήρθε, αλλά αυτό δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του Αστέρα Τρίπολης. Φάσεις, όμως δεν δημιουργούνταν. Ο Νίκο ζητούσε συνεχώς τη μπάλα, προσπαθούσε να “φτιάξει” ΠΑΙΧΝΊΔΙ για τους Αρκάδες και να έρθει το γκολ.

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Μηλιώτης, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες.

Έπαιξαν και οι: Σανκαρέ, Φερνάντεζ, Κιτοκού, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Παπαχρήστος, Μουνάφο, Τριανταφύλλης, Καστριτσέας.

Πηγή: arcadia-sports.gr

Σχετικά άρθρα