Αρχική / More / Αθλητικά / Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη των έργων της Λεωφόρου
Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη των έργων της Λεωφόρου thumbnail

Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη των έργων της Λεωφόρου

Η αρχιτεκτονική μελέτη αναβάθμισης του γηπέδου της Λεωφόρου παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τον Παναθηναϊκό στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, όπως μετέδωσε το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων», και τελικώς πήρε την απαιτούμενη έγκριση.
Όπως επισημάνθηκε στην παρουσίαση, η ανάπλαση αφορά στην προσθήκη 4.700 θέσεων, με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, στη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και στην τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.
Εντυπωσιακή θα είναι η αλλαγή που θα συντελεστεί στην όψη του γηπέδου, καθώς αφαιρούνται οι κολώνες που «πατούσαν» επάνω στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολώνες φωτισμού και προστίθεται πρόβολος επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος.
Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα. Το γήπεδο θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πλέγματος, ως άλλο πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση πλαστικότητας και κίνησης στο χώρο.
Το αναβαθμισμένο γήπεδο θα είναι εναρμονισμένο με τους κανονισμούς της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων. Η αρχιτεκτονική μελέτη για την αναβάθμιση του γηπέδου εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, το οποίο έκρινε ότι δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση βλάβη στα παρακείμενα μνημεία, τις προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Εάν όλα πάνα σύμφωνα με το πλάνο, τα 7,5 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής που θα χρηματοδοτήσει το έργο, θα εκταμιευθούν μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο ενώ τα έργα θα ολοκληρωθούν την προσεχή άνοιξη.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X