Κατσικάρης: «Θέμα χρόνου η βελτίωση της Εθνικής»

Θέμα χρόνου είναι η βελτίωση της Εθνικής σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης μετά την ήττα στην Ζαλγκίριο Αρίνα από την Λιθουανία στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά του Κάουνας.

Ο προπονητής της «επίσημης αγαπημένης», πάντως, παραδέχθηκε ότι ο χρόνος δεν είναι… σύμμαχος της ελληνικής ομάδας.

«Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε κάποια πράγματα που θέλαμε και έγιναν βάσει των όσων είχαμε σχεδιάσει», σχολίασε αρχικά ο Κατσικάρης και τόνισε: «Από το τρίτο δεκάλεπτο, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε, δεν είχαμε λύσεις στην επίθεση και αντιμετωπίσαμε πρόβλημα στο ένας εναντίον ενός. Η Λιθουανία είναι μεγάλη ομάδα και στην παρούσα φάση είναι πιο χαλαρή από εμάς καθώς αυτό ήταν το ένατο φιλικό της παιχνίδι, ενώ για εμάς ήταν μόλις το τέταρτο. Είναι θέμα χρόνου να βελτιωθούμε. Υπάρχει σίγουρα μεγάλη πίεση. Ελπίζω στο αυριανό (17/8) φιλικό με την Σλοβενία, που είναι πολύ μεγάλο τεστ για εμάς να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Η Λιθουανία είναι μεγάλη ομάδα και δίκαια πήρε τη νίκη».

«Δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει σε κανένα φιλικό να είμαστε πλήρεις», παρατήρησε ο κόουτς της Εθνικής μετά από ερώτηση δημοσιογράφου και εξήγησε: «Έλειψαν και σήμερα σημαντικοί παίκτες, ο Καλάθης για τον γνωστό λόγο, ενώ ούτε ο Μπουρούσης μπόρεσε να είναι μαζί μας. Δεν ψάχνουμε όμως για δικαιολογίες και ούτε πρόκειται να σταθούμε σε αυτό».

«Όντως μας λείπουν σημαντικοί παίκτες που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο μπάσκετ», συνέχισε ο Κατσικάρης σε ερώτηση για τους Έλληνες παίκτες που δεν θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο. «Είχε προηγηθεί ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης δεν μπόρεσε να είναι φέτος μαζί μας, ο Σχορτσανίτης και ο Κουφός. Είμαστε μικρή χώρα και αγαπάμε το μπάσκετ».

«Θα παλέψω μέχρι τέλους μαζί τους»

«Κάθε παίκτης που είναι εδώ είναι σημαντικός», υπογράμμισε ο προπονητής της «επίσημης αγαπημένης» και σημείωσε: «Το έχω πει και θα το ξαναπω: Αγαπώ τους παίκτες μου και θα παλέψω μέχρι τέλους μαζί τους. Δεν θα είναι εύκολο. Ξέρουμε ότι ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας, όμως, σε δεκαπέντε μέρες θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Σε ερώτηση για το σχήμα με τους Πρίντεζη, Καϊμακόγλου στις θέσεις των ψηλών ο Κατσικάρης απάντησε: «Είναι ένα σχήμα που ίσως το δούμε και στην Ισπανία. Θα δούμε πότε και πως θα το χρησιμοποιήσουμε. Ίσως να είναι πολύ αποτελεσματικό όταν θα θέλουμε να δώσουμε κάτι διαφορετικό σε άμυνα και σε επίθεση. Το ίδιο ισχύει και για το διαφορετικό σχήμα με τους Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο».

«Η Λιθουανία μου άρεσε πολύ», είπε για τον σημερινό αντίπαλο της Εθνικής ο Κατσικάρης και επισήμανε: «Οι Βαλαντσιούνας και Μοτιεγιούνας που έπαιξαν και πέρυσι φέτος είναι πιο ώριμοι. Είναι αθλητική ομάδα. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει και πιστεύω πως μπορεί να πάει μακριά στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Σχετικά άρθρα