Στη μάχη της πρόκρισης οι Κύπριοι

Με στόχο την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Europa League, η Ομόνοια υποδέχεται απόψε στο ΓΣΠ την Ντιναμό Μόσχας.
Ο πρώτος αγώνας στη Μόσχα είχε ολοκληρωθεί ισόπαλος 2-2 και το σκορ αυτό δίνει αυξημένες πιθανότητες στους Κύπριους για επίτευξη του μεγάλου της στόχου. Τα τέρματα της Ομόνοιας είχαν πετύχει ο Λιομπιανίτζε και ο Φοφανά.
Η Ομόνοια ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της χωρίς προβλήματα ενώ να σημειωθεί πως η διοίκηση της ομάδας έχει ανακοινώσει sold out των εισιτηρίων για την αποψινή αναμέτρηση.
Την αναμέτρηση θα διαιτητεύσει ο Ρουμάνος Alexandru Dan Tudor με βοηθούς τους συμπατριώτες του Aurel Onita και Miklos Istvan Nagy. Τέταρτος διαιτητής ο επίσης Ρουμάνος Radu Marian Petrescu.
Δύσκολο έργο θα έχουν οι άλλοι δύο εκπρόσωποι του νησιού της Αφροδίτης, ο Απόλλων και η ΑΕΚ. Ο Απόλλων στις 18:00 αντιμετωπίζει στη Μόσχα τη Λοκομοτίβ στον επαναληπτικό αγώνα των play-offs του Europa League.
Το 1-1 του πρώτου αγώνα αφήνει περιθώρια πρόκρισης, μέσα σε μια δύσκολη έδρα, κόντρα σε μια ισχυρή ομάδα όπως η Λοκομοτίβ.
Ο Γκιέ – Γκιέ είχε πετύχει το τέρμα του Απόλλωνα στο ΓΣΠ, όμως, απόψε δεν θα αγωνιστεί αφού είναι τραυματίας. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του προπονητή Χριστάκη Χριστοφόρου, μεταξύ αυτών και ο Γαστόν Σανγκόι που δεν είχε αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα λόγω τιμωρίας.
Διαιτητής ορίστηκε ο Σουηδός Stefan Johannesson με βοηθούς τους συμπατριώτες του Fredrik Nilsson και Mehmet Culum. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Mohammed Al – Hakim.
Δύσκολη αποστολή στο “White Heart Lane” για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ κόντρα στην Τότεναμ, στη ρεβάνς του 1-2 της Κύπρου.
Η ΑΕΛ ολοκλήρωσε χθες της προετοιμασίας της με προπόνηση στο γήπεδο των Λονδρέζων χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε αγωνιστικό πρόβλημα.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Τσέχος Miroslav Zelinka με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ondrej Pelikan και Antonin Kordula. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Emanuel Marek.

Σχετικά άρθρα