Με το δεξί ο Κόντε στην Ιταλία

Στο Μπάρι η εθνική Ιταλίας του Αντόνιο Κόντε επικράτησε της Ολλανδίας με 2-0, δείχνοντας πως έχει μεταφέρει την αύρα του από τη Γιουβέντους. Αντίθετα η… δεύτερη πρεμιέρα του Γκους Χίντινκ δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, αφού είδε τους Ιταλούς να προηγούνται από το 3ο μόλις λεπτό με τον Ιμόμπιλε.

Έξι λεπτα αργότερα ο διαιτητής παρατήρησε με κόκκινη κάρτα τον Μάρτινς Ίντι για μαρκάρισμα εντός περιοχής. Ο Ντε Ρόσι που ανέλαβε την εκτέλεση διπλασίασε το σκορ στο 10.

Το αριθμητικό μειονέκτημα περιόρισε αισθητά την Ολλανδία σε αμυντικό ρόλο, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ιταλία και πίεσε. Ωστόσο ο Σίλεσεν κατάφερε να αποκρούσει αρκετές περιπτώσεις κρατώντας το τελικό 2-0. Αυτή ήταν η 13η φορά που οι δύο χώρες συναντιώνται σε φιλικό με την Ιταλία να έχει επτά νίκες, ενώ έξι παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Σε άλλο διεθνές φιλικό, στο Μορίς Ντουφράν της Λιέγης το Βέλγιο φιλοξένησε την Αυστραλία. Η ομάδα του Βίλμοτς νίκησε με 2-0 τα καγκουρώ χάρη σε δύο γκολ που πέτυχαν ο Μέρτενς και ο Βίτσελ στο 18 και το 77 αντίστοιχα. 

Σχετικά άρθρα