Αρχική / Υγεία / Οι στρατιωτικές σχολές δέχονται υποψηφίους που έχουν κάνει διόρθωση μυωπίας με laser;
Οι στρατιωτικές σχολές δέχονται υποψηφίους που έχουν κάνει διόρθωση μυωπίας με laser; thumbnail

Οι στρατιωτικές σχολές δέχονται υποψηφίους που έχουν κάνει διόρθωση μυωπίας με laser;

Γράφει η Χειρουργός, Οφθαλμίατρος Έλενα ΚεφαλάMICOpth



 

 

Οι στρατιωτικές σχολές και τα Σώματα ασφαλείας θέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την όραση των υποψηφίων προς εισαγωγή. Μια διαθλαστική ανωμαλία αποτελεί κριτήριο απόρριψης, ακόμη κι αν ο υποψήφιος πληρεί όλα τα υπόλοιπα κριτήρια εισαγωγής του σε αυτές τις σχολές.


Τα κριτήρια διαφοροποιούνται ανάλογα με την κάθε Στρατιωτική Σχολή, ανάλογα με τις απαιτήσεις εργασίας των στελεχών της. Σε κάποιες γίνονται δεκτοί υποψήφιοι που έχουν οπτική οξύτητα 10/10 ακόμη και με γυαλιά ή φακούς επαφής, αλλά σε κάποιες άλλες είναι αναγκαία αυτή η οπτική οξύτητα να επιτυγχάνεται χωρίς βοηθητικά μέσα (γυαλιά, φακούς επαφής).


Πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός ότι στις περισσότερες σχολές γίνεται δεκτός ο υποψήφιος που έχει κάνει διόρθωση με laserΣε κάποιες σχολές, για να γίνει δεκτός ο υποψήφιος, υπάρχει η προϋπόθεση η διόρθωση της μυωπίας του με laser να έχει γίνει με συγκεκριμένη μεθοδολογία.


Εξαίρεση αποτελεί ο κλάδος των Ιπταμένων της Σχολής Ικάρων, που έχει πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια οράσεως και δεν επιτρέπεται ούτε η διόρθωση με διαθλαστική επέμβαση laser.


Ακόμη κι αν υποψήφιος επιτυγχάνει οπτική οξύτητα 10/10 με γυαλιά ή φακούς επαφής, αν έχει μυωπία υψηλών βαθμών (διαφορετικά κριτήρια ανά σχολή), ο υποψήφιος αποκλείεται. Και σε αυτές τις περιπτώσεις (πλην Ιπταμένων Ικάρων) η λύση δίνεται με διόρθωση με laser


Πηγή: http://lasermiopias.gr


 


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X