Με φανέλα της Καταλονίας η «Μπάρτσα» (video&pics)

Στα… χρώματα της Καταλονία ήταν ντυμένο… όλο το «Καμπ Νου» στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Μπιλμπάο! Με τους παίκτες των «μπλαουγκράνα» να παίζουν με τη φανέλα της Καταλονίας, μετά από ειδική άδεια που πήραν. Βλέπετε, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στη Βαρκελώνη έγιναν εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 300 χρόνων από την ημέρα της ανεξαρτησίας της Καταλονία και αυτές συνεχίστηκαν και στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τους Βάσκους. Με τον κόσμο να ζητά ξανά μια ανεξάρτητη Καταλονία, τιμώντας την 300η επέτειο της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και της Βαρκελώνη από τον Φίλιπο Ε’ και τους Γάλλους το 1714.
Η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα 115 χρόνια της ιστορίας στην έδρα της με τα χρώματα της σημαίας της Καταλονίας. Συγκεκριμένα, οι «μπλαουγκράνα» φόρεσαν την τρίτη εμφάνισή τους, αυτή με τις κόκκινες και κίτρινες ρίγες,
«Η φανέλα με τη Senyera (η σημαία της Καταλονίας) δεν φοριέται λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου (εθνική γιορτή), αλλά για να τιμήσουμε την 300η επέτειο από την παράδοση της Βαρκελώνης στα στρατεύματα του Φιλίπου Ε’ και τους Γάλλους το 1714», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μπαρτσελόνα.
Αυτή η φανέλα έχει πολύ πέραση στον κόσμο. Με αυτλη την εμφάνιση η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να ενισχύσει το πάγιο αίτημα των Καταλανών για ανεξαρτησία, την ώρα που διαθέτουν δική τους σημαία και γλώσσα.
Αυτή η ενέργεια από τους «μπλαουγκράνα» έγινε λίγες ώρες μετά από τους εορτασμούς για την Εθνική ημέρα της Καταλονίας. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε και πορεία με αφορμή την εν λόγω εορτή, στην οποία μάλιστα συμμετείχε και ο Ζεράρ Πικέ μαζί με τον γιο του, Μίλαν.

En el lateral del Camp Nou se ha desplegado el tifo del Tricentenari antes del inicio del partido #fcblive pic.twitter.com/cJgWP56w1p
— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) September 13, 2014

VÍDEO – Así se ha vivido en el Camp Nou el ‘tifo’ para conmemorar los actos del Tricentenari http://t.co/n7vhABLfgd

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) September 13, 2014

Σχετικά άρθρα