Όταν Ολυμπιακός και ΑΕΚ νίκησαν το… Άνφιλντ (video)

Στον χθεσινό αγώνα ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μίντλεσμπρο συνέβη κάτι πραγματικά σπάνιο. Η Λίβερπουλ προκρίθηκε με 14-13 στα πέναλτι. Χτυπήθηκαν συνολικά 30 πέναλτι εκ των οποίων τα 27 έγιναν γκολ.
Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι αυτό που έγινε στο Ανφιλντ δεν έχει ξαναγίνει. Κι όμως η Ελλάδα έχει καταφέρει κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Για την ακρίβεια η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός σε εναν τελικό Κυπέλλου, το 2009, ο οποίος έληξε 4-4 στην κανονική διάρκεια και οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στη διαδικασία των πέναλτι με 15-14. Δύο γκολ ο Μπλάνκο, δύο ο Σκόκο για την ΑΕΚ και δύο ο Ντάρμπισιρ και από ένα οι Γκαλέτι και Ντουντού για τον Ολυμπιακό. Ο Πελετιέρι έχασε το τελευταίο πέναλτι για την ΑΕΚ και ο Νικοπολίδης ευστόχησε στη συνέχεια για να πάρουν τότε το νταμπλ οι ερυθρόλευκοι.

Όμως ούτε η συγκεκριμένη επίδοση είναι το ρεκόρ. Το 2005, στη Ναμίμπια, στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στην ΚΚ Πάλας και στην Σιβίκς, το 90λεπτο έληξε με σκοτ 2-2. Παράταση δεν υπήρχε και οι ομάδες πήγαν στην διαδικασία των πέναλτι. Οι ποδοσφαιριστές εκτέλεσαν από 24, συνολικά 48 και η Πάλας σήκωσε το κύπέλλο με το επικό 17-16. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι και αυτή που έχει καταγραφεί στο «Guinness Book of World Records».

Σχετικά άρθρα