Εύκολα η Μπάγερν, νέα ήττα για Ντόρτμουντ!

Την 4η ήττα σε επτά παιχνίδια γνώρισε η Ντόρτμουντ στη Μπουντεσλίγκα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχασε από το τελευταίο της Βαθμολογίας Αμβούργο με 1-0 μέσα στο Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ και βλέπει τη Μπάγερν την ίδια ώρα να απομακρύνεται. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η Μπορούσία δείχνει να μη μπορεί να συνέλθει, έχοντας μεγάλα αμυντικά προβλήματα και καθόλου δημιουργία στο παιχνίδι της.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και δεύτερο του Αμβούργου στο πρωτάθλημα, πέτυχε ο Λασόγκα στο 35ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι που έχασαν και άλλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αφού βρήκαν ακόμα πιο πολλά κενά στην άμυνα της Ντόρτμουντ που είχε ανεβάσει παίκτες στην αντίπαλη περιοχή για την ισοφάριση.

Την ίδια ώρα η Μπάγερν συνέτριβε το Ανόβερο στην Αλιάνζ Αρένα με 4-0. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Άριεν Ρόμπεν πέτυχαν από δύο γκολ, με το ματς να έχει ουσιαστικά τελειώσεια από το πρώτο ημίχρονο, όπου το σκορ βρισκόταν ήδη στο 3-0.

Στη δεύτερη θέση της Μπουντεσλίγκα ανέβηκε η εκπληκτική Χόφενχαϊμ που κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της προβληματικής Σάλκε με 2-1. Ελγιουνουσί και Ζάλαϊ είχαν γράψει το 2-0 μέχρι το 29 για την ομάδα του Μάρκους Γκίζντολ που έκανε 20 σουτ σε όλο το παιχνίδι. Το μόνο που κατάφεραν οι Βασιλικοί Μπλε ήταν να μειώσουν με τον Χούντελαρ στο 83 στο τελικό 2-1.

Απώλεια βαθμών είχε και η Λεβερκούζεν, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την νεοφώτιστη Πάντερμπορν. Ο Κοτς άνοιξε το σκορ στο 20 για τους φιλοξενούμενους, που ισοφαρίστηκαν στο 42 από τον Μπέντερ. Στο 72ο λεπτό η Πάντερμπορν έμεινε με δέκα παίκτες, ωστόσο κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα με τον Στόπελκαμπ με 2-1 στο 87. Ο Μπελαραμπί ήταν εκείνος που λύτρωσε τις ασπιρίνες από μία ήττα στις καθυστερήσεις, γράφοντας το 2-2.

Την τελευταία θέση πλέον καταλαμβάνει η Βέρντερ Βρέμης που ολοκλήρωσε στο 1-1 το ματς με την Φράιμπουργκ. Το σύνολο του Ρόμπιν Ντουτ βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς στο παιχνίδι από τον Νταρίντα στο 8. Ο Ντι Σάντο έφερε το ματς στα ίσια στο 31, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος.

Σχετικά άρθρα