Ψυχοβγαλτικό πάρτι με 25.000 καλεσμένους!

Η ΑΕΚ τα… χρειάστηκε, αλλά τελικά κατάφερε να κάνει το δύο στα δύο. Η «Ένωση» επικράτησε με 2-1 του Απόλλωνα σε ένα ματς όπου έσπασαν… καρδιές. Συγκλονιστική η παρουσία του κόσμου της «Ένωσης» καθώς στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκαν περισσότεροι από 25.000 φίλοι του «δικεφάλου»! Ο Γκονζάλες άνοιξε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ο Ντακόλ ισοφάρισε στο 62’ και ο Μάνταλος λύτρωσε την ΑΕΚ στο 85’. Με δέκα παίκτες έπαιζε από το 53’ η «ελαφρά ταξιαρχία» λόγω της αποβολής του Βάντερσον.
 
Η μάχη των πάγκων

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν διατάραξε το καθιερωμένο 4-2-3-1 που εφαρμόζει από πέρσι. Αυτό πάντως που έκανε ήταν να χρησιμοποιήσει τον Μάνταλο ως δεύτερο αμυντικό μέσο, στη θέση του τραυματία Ανάκογλου και να τοποθετήσει τον Ντακόλ στη θέση του τιμωρημένου Αραβίδη. Από την άλλη ο Νίκος Κωστένογλου προτίμησε να παρατάξει τους φιλοξενούμενους με ακριβώς την ίδια διάταξη.

Α’ ημίχρονο: Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν με μία λέξη κακή. Χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό, χωρίς δημιουργία, εγκλωβίστηκε στη διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων που δεν επέτρεπαν στους «κιτρινόμαυρους» να πλησιάσουν απειλητικά την εστία του Κουτσόπουλου.

Το χειρότερο πάντως για την ομάδα του Τραιανού Δέλλα ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν μετά το ανόητο πέναλτι του Λαμπρόπουλου, ο Γκονζάλες έδωσε το προβάδισμα στην «ελαφρά ταξιαρχία».

Β’ ημίχρονο: Η ΑΕΚ επιδίωξε να πιέσει από το πρώτο λεπτό του β’ μέρους, απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 53’, λόγω της αποβολής του Βάντερσον, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό. Στο 62’ ο Ντακόλ με γυριστή κεφαλιά μετά το φάουλ του Μάνταλου έφερε το ματς στα ίσα και στη συνέχεια ακολούθησε ένας καταιγισμός σουτ προς την εστία του Απόλλωνα.

Οι καρδιές των περίπου 25.000 οπαδών του «δικεφάλου» πήγαιναν να σπάσουν, ωστόσο η λύτρωση ήρθε στο 85’ από την άσπρη βούλα. Ο Κύργιας ανέτρεψε τον Ζόριτς και ο Μάνταλος δε λάθεψε, ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Σχετικά άρθρα