Αρχική / More / Anna's Notes / Δωρεάν συνέδριο του boro για το Bullying- Ρώτα τους ειδικούς πως θα προστατέψεις το παιδί σου!
Δωρεάν συνέδριο του boro για το Bullying- Ρώτα τους ειδικούς πως θα προστατέψεις το παιδί σου! thumbnail

Δωρεάν συνέδριο του boro για το Bullying- Ρώτα τους ειδικούς πως θα προστατέψεις το παιδί σου!

Δήλωσε συμμετοχή! 


Οι επιπτώσεις του εκφοβισμού στην παιδική ηλικία επιμένουν στην ενήλικη ζωή, με τα θύματά του να έχουν έως εξαπλάσιες πιθανότητες να εκδηλώσουν σοβαρά ψυχικά νοσήματα.  Ποσοστό 8, 5% των εφήβων αναφέρουν ότι υφίστανται σχολικό εκφοβισμό τουλάχιστον 2 με 3 φορές το μήνα ενώ 1 στους 6 μαθητές εκφοβίζουν άλλους με την ίδια συχνότητα. Παιδιά που εκφοβίζονται παιδιά που εκφοβίζουν. Και έπειτα; Τι συμβαίνει στις ψυχές τους; Πώς κλείνουν οι πληγές;  


Το www.boro.gr σε συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ξεκινούν μια εκστρατεία ενημέρωσης διοργανώνοντας ένα μεγάλο σεμινάριο με κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες που θα μας μεταφέρουν εντελώς δωρεάν την πολύτιμη εμπειρία τους και θα απαντήσουν στα ερωτήματα των γονιών που ανησυχούν για το παιδί τους.


Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου και ώρα 10.00-13.00 στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Σωρού 74, στο Μαρούσι


Δήλωσε συμμετοχή στέλνοντάς μας τα στοιχεία σου στο info@boro.gr.  


Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους!  
Σχολικός εκφοβισμός- Κορυφαίοι επιστήμονες δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματά σου. 


Πρόγραμμα Σεμιναρίου – Ομιλητές


 


Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου και ώρα 10.00-13.00 στις εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Σωρού 74, στο Μαρούσι. (Υπάρχει ενδεχόμενο να δωθεί παράταση μιας ώρας θα σας ενημερώσουμε σύντομα)


 Ο Άλκης Κωνσταντίνος Τσιάντης, 
MD, PhDΨυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος των προγραμμάτων «ΣΤΟΠ στην Ενδοσχολική Βία» και «ΚΑΤΑ-νοώντας το Σχολικό εκφοβισμό» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., που υλοποιεί από το 2006 προγράμματα/παρεμβάσεις στα σχολεία και Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, θα μας εξηγήσει τι είναι και τι δεν είναι σχολικός εκφοβισμός και θα μας ενημερώσει για την αξία της πρόληψης και τις σύγχρονες στρατηγικές αντιμετώπισης.


Η Νένη Περβανίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια  Αναπτυξιακής και  Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών-Υπεύθυνη Κέντρου Αναπτυξιακής Παιδιατρικής-Μονάδας Αναπτυξιακής και Συμπεριφορικής Παιδιατρικής, Νοσοκομείο Παίδων ¨Η Αγία Σοφία”, θα μας μιλήσει για τη συχνότητα του φαινομένου, την επιδημιολογία, τα σημάδια και τις επιπτώσειςστην ανάπτυξη του παιδιού. Τίτλος ομιλίας: Σχολικός εκφοβισμός: εγκέφαλος & συμπεριφορά.


Η Μαρκέλλα Καπλάνη σχολική ψυχολόγος και κάτοχος πιστοποίησης 
στην Ειδική Αγωγή (PgCert) με εκτενή εμπειρία στην εφηβική και παιδική ηλικία, συμβουλευτική γονέων, όπως και σε θέματα άγχους, κατάθλιψης και εκφοβισμού θα μας μιλήσει για περιστατικά αλλά και περιπτώσεις bullying που και η ίδια έχει αντιμετωπίσει. 


Η Βιργινία Φισούν είναι Κλινική Ψυχολόγος, MSc Παν/μίου Αθηνών και υποψήφια Διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής του Εθισμού στο Διαδίκτυο και τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Εργάστηκε ως Προϊσταμένη στον Τομέα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, ενώ σήμερα εργάζεται στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Α. "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" Ασχολείται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, σε ατομικό, οικογενειακό και ομαδικό επίπεδο, ενώ παράλληλα εξειδικεύεται σε θέματα εθισμού στο διαδίκτυο. Τίτλος εισήγησης: "Διαδικτυακός Εκφοβισμός, χαρακτηριστικά, ψυχολογικές συνέπειες, τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης". Θα παρουσιαστεί το φαινόμενο του Διαδικτυακού Εκφοβισμού, τα χαρακτηριστικά του θύτη και του θύματος, οι ψυχολογικές προεκτάσεις του φαινομένου, οι διαστάσεις του φαινομένου στην Ελληνική πραγματικότητα, μέσα από ερευνητικά δεδομένα της Εταιρείας και θα αναλυθούν οι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης για γονείς και εκπαιδευτικούς. 


Ο   Φώτης Σπυρόπουλος Εγκληματολόγος Ποινικολόγος, υποψήφιος διδάκτωρ Νομικής Αθηνών  με μεγάλη πείρα στα θέματα διαδικτυακού εκφοβισμού και οι δυο  επιστημονικοί συνεργάτες της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο, έχουν μεγάλη πείρα στο κομμάτι του διαδικτυακού εκφοβισμού και θεωρούνται από τους πλέον ειδικούς επιστήμονες στο συγκεκριμένο ζήτημα στην Ελλάδα. Θα μεταφέρουν στο κοινό πολύτιμη γνώση, περιστατικά που οι ίδιοι έχουν αντιμετωπίσει αλλά και συμβουλές πρόληψης και προστασίας. 


Η Μαρία Μπογιατζή, είναι παιδιατρική νευροψυχολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Νευροεπιστήμες από το King's College. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στη Νευροψυχολογία, στο τμήμα Αναπτυξιακής Ψυχιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, με ερευνητικό πεδίο στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος και γενετικά σύνδρομα. Εργάζεται από το 2000 ως θεραπεύτρια και ως εισηγήτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για γονείς και επαγγελματίες, καθώς και ως Academic Link Person στο Τμήμα Λογοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου. Θα παρουσιάσει το θέμα «Παιδιά με ειδικές ιδιαιτερότητες-αντιμετώπιση σχολικού εκφοβισμού».


Ο Σωτήρης Δεδελούδης, (Msc Forensic Psychology, PhDc Investigative Psychology), Λέκτορας, Τμήμα Ψυχολογίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο, θα παρουσιάσει το θέμα «Το cyber bullying από την πλευρά του δράστη – Ποιοί παράγοντες ωθούν το άτομο να φτάσει στο φαινόμενο του εκφοβισμού και συγκεκριμένα του διαδικτυακού εκφοβισμού».


 


Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις δικές τους ερωτήσεις κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X