Κοκού: «Έβαλα τις φωνές στο ημίχρονο για να ξυπνήσουν»

Απόλυτα ειλικρινής ήταν ο τεχνικός της Αϊντχόφεν, Φιλίπ Κοκού μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. Παραδέχθηκε ότι στα αποδυτήρια στο ημίχρονο της αναμέτρησης «κατσάδιασε» τους ποδοσφαιριστές του.

«Δείξαμε χαρακτήρα. Ήμασταν δύο φορές πίσω στο σκορ και νομίζω ότι αντιδράσαμε πάρα πολύ καλά. Συνεχίσαμε να παίζουμε το δικό μας παιχνίδι και κρατήσαμε την πίστη και την υπομονή. Γι’ αυτό καταφέραμε να κερδίσουμε. Βρεθήκαμε δύο φορές πίσω στο σκορ. Έπρεπε να ξυπνήσουν οι παίκτες μου για να παίξουμε καλύτερα. Τους είπα και στο ημίχρονο ότι παίζαμε καλό ποδόσφαιρο αλλά το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν απογοητευτικό και γι’ αυτό τους έβαλα τις φωνές», είπε ο Κοκού.

Ο Ολλανδός ρωτήθηκε εάν το ματς κρίθηκε στην αντοχή ή στην τακτική. «Η τακτική είναι πάντα σημαντική. Σωματικά είμαστε πολύ δυνατή και καλή ομάδα», επεσήμανε.

Στο ερώτημα εάν είναι προτιμότερο να παίζει ποδόσφαιρο ή να είναι προπονητής, ο Κοκού χαμογέλασε και απάντησε: «Πάντα είναι πιο εύκολο να είσαι παίκτης γιατί μπορείς να επηρεάσεις τον αγώνα. Από τον πάγκο είναι πιο δύσκολο. Το να παίζεις ποδόσφαιρο είναι το πιο ωραίο πράγμα».

Σχετικά άρθρα