Αρχική / Υγεία / Η live διαδικτυακή εκπομπή της Άννας Δρούζα, στις 11 Δεκεμβρίου!
Η live διαδικτυακή εκπομπή της Άννας Δρούζα,  στις 11 Δεκεμβρίου!  thumbnail

Η live διαδικτυακή εκπομπή της Άννας Δρούζα, στις 11 Δεκεμβρίου!

Κεφαλαλγίες, πόνοι στον ώμο, στην σπονδυλική στήλη, στον αυχένα, στα οστά και όχι μόνο… Αλήθεια από ποιες παθήσεις προκαλούνται οι χρόνιοι πόνοι και πώς μπορεί κανείς να ανακουφιστεί; Τι πραγματικά συμβαίνει στον οργανισμό σας; Γνωρίζετε σε ποιους ειδικούς πρέπει να απευθυνθείτε προκειμένου να λάβετε κατάλληλη θεραπεία; 


Οι ειδικοί απαντούν στις δικές σας ερωτήσεις στη ζωντανή διαδικτυακή εκπομπή της Άννας Δρούζα. 


Μάθε τα πάντα για τον χρόνιο πόνο, στο live chat που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11/12 και ώρα 20:00 με την Άννα Δρούζα και τον έγκριτο Επεμβατικό Ιατρό Πόνου, Διευθυντή του Ιατρείου Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου της Ευρωκλινικής Αθηνών, κύριο Δημήτρη Παπαδόπουλο.


Μπορείτε να υποβάλετε από σήμερα κιόλας, τα ερωτήματά σας στην αντίστοιχη φόρμα που υπάρχει στο τέλος του άρθρου αλλά και να στέλνετε τα ερωτήματά σας ζωντανά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπομπής και ο ειδικός θα σας βοηθήσει να βρείτε απάντηση σε αυτό που σας βασανίζει.


Μάθετε τα πάντα για το χρόνιο πόνο, ζωντανά την Πέμπτη 11/12. στις 20:00
Σχετικά με το Ιατρείο Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου της Ευρωκλινικής Αθηνών 


Το Ιατρείο Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου της Ευρωκλινικής Αθηνών προσφέρει ολοκληρωμένες και εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας στους πάσχοντες από χρόνιο πόνο εφαρμόζοντας τα πρότυπα αντίστοιχων κορυφαίων Κέντρων Θεραπείας Πόνου του εξωτερικού.


Στόχος του Ιατρείου Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η ανακούφιση των πασχόντων από χρόνιο πόνο κάνοντας χρήση ελάχιστα επεμβατικών, ειδικά σχεδιασμένων, τεχνικών. Το Ιατρείο προσφέρει μία πλήρη γκάμα επεμβατικών τεχνικών, αντίστοιχες με αυτές που εφαρμόζονται σε κορυφαία θεραπευτικά κέντρα του κόσμου, εξασφαλίζοντας έτσι την αποτελεσματικότερη διάγνωση και θεραπεία επώδυνων διαταραχών.

Οξύς και χρόνιος πόνος


Ο οξύς πόνος αποτελεί το συναγερμό προστασίας του οργανισμού καθώς ενεργοποιείται ως αίσθηση από το νευρικό σύστημα όταν στον οργανισμό συμβεί ένας τραυματισμός ή βλάβη ή κάποια νόσος και χρησιμεύει ως προειδοποίηση για την έγκαιρη διερεύνηση της αιτίας του πόνου και την απομάκρυνση  του βλαπτικού παράγοντα.


Όταν όμως αυτός ο προειδοποιητικός μηχανισμός επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα, πέρα από τη περίοδο που χρειάζεται για την επούλωση μιας βλάβης ή /και τη θεραπεία μιας νόσου, παύει πλέον να είναι χρήσιμος για τον ανθρώπινο οργανισμό και μετατρέπεται σε μία χρόνια εξουθενωτική νόσο. Ο χρόνιος πόνος αποτελεί πλέον μία νόσο η οποία χρειάζεται θεραπεία είτε αιτιολογική, διερευνώντας την αιτία του πόνου και εφαρμόζοντας στοχευμένη θεραπεία, είτε συμπτωματική, όταν δεν αναγνωρίζεται παρά τον έλεγχο, σαφής αιτία. Συχνές καταστάσεις χρόνιου πόνου είναι οι παρακάτω:  •  Κεφαλαλγία/ημικρανία

  • Παθήσεις της σπονδυλικής στήλης


     1.  η αυχεναλγία/αυχενοβραχιοναλγία


     2.  η οσφυαλγία (δισκοπάθεια, σπονδυλαρθρίτιδα κ.λ.π)


     3.  ριζίτιδα – ριζοπάθεια  (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, σπονδυλική στένωση, κ.λ.π)


     4.  κάταγμα σπονδύλων (οστεοπορωτικό, μεταστατικό)  •  Αρθραλγία  (οστεοαρθρίτιδα γόνατος, ισχίων, ώμου, κ.λ.π)

  • Νευροπαθητικός πόνος (νευραλγία τριδύμου, τραυματισμός νεύρου, καυσαλγία,  μεθερπητική νευραλγία, διαβητική νευροπάθεια κ.λ.π)

  • Ισχαιμικός πόνος (αγγειακές παθήσεις)

  • Καρκινικός πόνος


 


Είδη επεμβατικών τεχνικών και οι δυνατότητες εφαρμογής τους


Οι επεμβατικές τεχνικές αποτελούν το ενδιάμεσο στάδιο θεραπείας ανάμεσα στη συντηρητική θεραπεία  (φάρμακα, φυσικοθεραπεία, κινησιοθεραπεία) και τη χειρουργική αντιμετώπιση παθήσεων που προκαλούν υποξύ ή χρόνιο πόνο. Οι επεμβατικές τεχνικές εφαρμόζονται με τοπική αναισθησία, ελαφρά ενδοφλέβια καταστολή και ακτινοσκοπική καθοδήγηση, με ασφάλεια και ακρίβεια, χωρίς να γίνεται κάποια χειρουργική τομή. Οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο για λίγες μόνον ώρες.


Οι επεμβατικές τεχνικές κατηγοριοποιούνται σε:


1. Στοχευμένες εγχύσεις φαρμάκων (τοπικά αναισθητικά,  κορτικοστεροειδή, αλκοόλη, ιατρικό τσιμέντο) σε περιφερικά νεύρα, νευρικές ρίζες της σπονδυλικής στήλης σπονδύλους  και  συμπαθητικά γάγγλια για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς λόγους2. Εφαρμογή ραδιοσυχνότητας RF μέσω βελόνας και ηλεκτροδίου (ανάπτυξη θερμοκρασίας έως 80° Κελσίου)


3. Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας PRF (ανάπτυξη θερμοκρασίας έως 42° Κελσίου) με σκοπό την νευροτροποποίηση της μεταφοράς των επώδυνων σημάτων προς το νωτιαίο μυελό


4. Θεραπείες νευροτροποποίησης 
Ψυχολογική υποστήριξη


Στο Ιατρείο Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο με στόχο τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και αισιοδοξίας στον ασθενή για τη θετική έκβαση της πάθησής του και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ίδιου και της οικογένειάς του.


 


Ιατρείο Διάγνωσης και Επεμβατικής Θεραπείας Πόνου Ευρωκλινικής Αθηνών


Aθανασιάδου 3-5,


Τηλ. Επικοινωνίας: 210 6416858


Tηλ. Ραντεβού: 210 6416312 (Δευτέρα ως Παρασκευή, 8πμ – 4μμ)


 


 


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X