Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Τα ψυχολογικά πεσίματα των ζωδίων και πώς τα ξεπερνούν.
Τα ψυχολογικά πεσίματα των ζωδίων και πώς τα ξεπερνούν. thumbnail

Τα ψυχολογικά πεσίματα των ζωδίων και πώς τα ξεπερνούν.

Δεν μπορεί πάντα να είμαστε στα πάνω μας. Δεν μας βοηθά και η εποχή. Ακόμα λιγότερο και οι καιροί που ζούμε γενικότερα. Τα κάθε ζώδιο έχει τον δικό του τρόπο να είναι στις… μαύρες του. Να λοιπόν πώς το βιώνει και πώς το ξεπερνά, με ή χωρίς τη βοήθεια των άλλων.

 

ΚΡΙΟΣ

Δεν βλέπεις συχνά τον Κριό στα κάτω του, παρεκτός κι αν τον έχουν μεγαλώσει κάποιοι υπερβολικά προστατευτικοί γονείς. Σε αυτή την περίπτωση, ο γνήσιος παρορμητισμός του έχει καταπιεστεί από την εκλογίκευση των φόβων του. Έτσι, δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με την έμφυτη φλόγα του, το ακατάβλητο πάθος που τον χαρακτηρίζει. Καθώς πίσω από την κατάθλιψη υπάρχει πάντα ο φόβος για κάτι, ένας πτοημένος Κριός μπορεί να ξαναβρεί την τόλμη του και τη χαρά της ζωής με μια πιο ενεργητική στάση. Εκείνο που θα τον ανεβάσει είναι η αδρεναλίνη του, που την ξυπνά η πρόκληση και η περιπέτεια. Και γρήγορα ξεπερνά αυτή την προσωρινή κάμψη, όπως και όλα τα ζώδια της Φωτιάς.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Με τον συνδυασμό του σταθερού ζωδίου που ανήκει στο στοιχείο της Γης, ο Ταύρος δεν έχει και πολλά σκαμπανεβάσματα στις διαθέσεις του. Συνήθως βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το επίπεδο της κατάθλιψης και σπάνια πέφτει στα βάραθρα της μαύρης απελπισίας, αλλά ούτε και ανεβαίνει στα ύψη της τρελής χαράς. Πραγματικά, δύσκολα θα ξετρελαθεί με κάτι. Αλλά όταν αισθάνεται πεσμένος, υπάρχουν κάποιοι πρακτικοί τρόποι να τον παρηγορήσουν και όλοι τους απευθύνονται στη σωματική πλευρά του: ένα καλό γεύμα, ένα μπάνιο, λίγη μουσική, οτιδήποτε θα παρηγορήσει και θα «κανακέψει» τις αισθήσεις του. Ο Ταύρος ξέρει να απολαμβάνει την υλική του υπόσταση και αρκεί να το υπενθυμίζει αυτό στον εαυτό του, όποτε του χρειάζεται. 

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Δίδυμος δεν αφήνεται να τον πάρει από κάτω, ακόμα κι αν ολόγυρά του γκρεμίζεται το σύμπαν. Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρει τι του φταίει. Το κοφτερό μυαλό του θα εντοπίσει αμέσως την ακριβή αιτία της θλίψης ή της ενόχλησής του. Βέβαια αυτό δεν θα τον κάνει να την αντιμετωπίσει ευθέως. Πιθανόν θα το ρίξει στην κριτική ή στην αποφυγή, που είναι η αγαπημένη του μέθοδος: θα βρει αμέσως κάτι άλλο να στρέψει το ενδιαφέρον του, παριστάνοντας στους γύρω και στον εαυτό του, ότι δεν τρέχει τίποτα. Κάτι που, εννοείται, δεν είναι και η καλύτερη αντιμετώπιση, καθώς περισσότερο θα βοηθούσε το να κοιτάξει κατάματα το πρόβλημά του. 

 

 

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος είναι το πιο επιρρεπές στη μελαγχολία ζώδιο. Το πιο συνηθισμένο του πρόβλημα είναι ότι πιστεύει πως οι άλλοι δεν τον αγαπούν/εκτιμούν/προτιμούν όσο θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μην του δίνουν την υποστήριξη που θα ήθελε. Αυτό το ζώδιο δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ζωής του χωρίς να υπάρχει ένα χέρι να τον στηρίζει. Στην περίπτωση που δεν το βρίσκει, αισθάνεται αδυναμία να διαχειριστεί τις δυσκολίες. Και αντί να διεκδικήσει καθαρά την υποστήριξη που θέλει, αποσύρεται στο καβούκι του και τρώγεται με καημούς, που οι άλλοι πρέπει να μαντέψουν. Στην πραγματικότητα, περισσότερο θα τον βοηθούσε το να ζητήσει από τους άλλους ξεκάθαρες απαντήσεις και δεσμεύσεις, αντί να βουλιάζει μέσα στις εικασίες του.

 

 

ΛΕΩΝ

Σπάνια θα δεις ένα Λέοντα να είναι πεσμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Στην πραγματικότητα, θέλει πάντα να λάμπει σαν τον Ήλιο, τον κυβερνήτη του, ακτινοβολώντας δύναμη και σιγουριά. Είναι πολύ περήφανος για να δείξει θλιμμένος, αποκαρδιωμένος, φοβισμένος. Και δεν κρύβεται μόνο από τους άλλους, αλλά και από τον εαυτό του. Συμπεριφέρεται σαν όλα να πηγαίνουν μια χαρά. Το τρωτό του σημείο είναι η αίσθηση ότι χάνει τον «θρόνο» του, δηλαδή το γόητρο και την επιβολή του. Το να αντιληφθεί ότι τον λυπούνται για ένα του πρόβλημα, είναι για εκείνον χειρότερο κι από το ίδιο το πρόβλημα. Αντίθετα, η αίσθηση ότι περιβάλλεται από άτομα που τον σέβονται και τον θαυμάζουν είναι για εκείνον σπουδαία παρηγοριά.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος δεν επιτρέπει στον εαυτό του να αισθανθεί καταπτοημένος. Παρά τους μετριοπαθείς τόνους του, είναι άτομο που δεν δείχνει μεγάλη επιείκεια για την αδυναμία, τη δική του ή των άλλων. Προσπαθεί να επιβληθεί στον εαυτό του και να αλλάξει τη διάθεσή του, σαν να πατά ένα κουμπί. Προκειμένου να αισθάνεται πεσμένος, προτιμά να νιώθει πιεσμένος, και συγκεκριμένα από τη δουλειά. Ρίχνεται εκεί για να πάρει δυνάμεις από την αίσθηση της ολοκλήρωσης, που του προσφέρει το να παράγει κάποιο έργο. Ακόμα κι αν πρόκειται το να τρίψει με μανία τον νεροχύτη. Η παραγωγικότητα είναι η λύση του για τα πάντα. Το να έχει απτά αποτελέσματα σε ένα τομέα που να μπορεί να ελέγξει, του εκτονώνει το άγχος. 

 

Διάβασε περισσότερα εδώ: www.myastro.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X