Αρχική / More / Αθλητικά / Μισόλογα από τους «αντιφρονούντες»
Μισόλογα από τους «αντιφρονούντες» thumbnail

Μισόλογα από τους "αντιφρονούντες"

Ο Νικόλαος Τσερπάνης και ο Μιχάλης Παπάζογλου, είναι οι δύο δικηγόροι Αθηνών οι οποίοι έχουν αναλάβει να τρέξουν την αίτηση ακύρωσης του νόμου 4277/2014.

Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να καταγράψει τη θέση τους.

Να σημειώσουμε πως οι δυο δικηγόροι οι οποίοι είναι και επικεφαλής της κίνησης των «17», αρνήθηκαν να απαντήσουν σε απευθείας ερωτήσεις και μας είπαν ότι ήθελαν τις ερωτήσεις μας γραπτώς.

Προφανώς για να έχουν περισσότερο χρόνο να σκεφτούν τις απαντήσεις ή να αποφύγουν κάποιες άλλες που θα προέκυπταν από τις απαντήσεις τους, αν η συνέντευξη δινόταν live.

Έστω και με αυτόν τον τρόπο τους θέςαμε εφτά ερωτήματα:

– Ποιος είναι ο λόγος της κίνησής σας να καταθέσετε αίτηση ακύρωσης; Πού αποσκοπείτε;
«Στην ακύρωση των αντισυνταγματικών ατομικών διοικητικών πράξεων που περιέχει το άρθρο 42 του ν. 4277/2014».

– Ποιοι είναι οι 19 πολίτες που έχουν υπογράψει τη συγκεκριμένη κίνηση;
«Δεν είμαστε υποχρεωμένοι, ούτε έχουμε την εξουσιοδότηση να ανακοινώσουμε τα ονόματα των αιτούντων».

– Αληθεύει ότι έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μη γνωστοποιηθούν τα ονόματά τους; Αν ναι γιατί; Φοβούνται κάτι;
«Δεν έχουν κατατεθεί ασφαλιστικά μέτρα, αλλά εξαιτίας των γνωστών επεισοδίων βίας, οι αιτούντες δεν θέλουν να γνωστοποιηθούν τα ονόματά τους».

– Πρόκειται για κατοίκους Νέας Φιλαδέλφειας; Ή άλλων περιοχών;
«Πρόκειται για κατοίκους Φιλαδέλφειας, Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας και όσων έχουν έννομο συμφέρον».

– Νομικοί υποστηρίζουν ότι δεν μπορείς να κάνεις αίτηση ακύρωσης σε νόμο, παρά μόνο σε διοικητική πράξη. Τι ακριβώς ισχύει; Τι ακριβώς έχετε κάνει εσείς;
«Σας απαντήσαμε παραπάνω. Τα υπόλοιπα τα αναφέρει το δικόγραφο».

– Τι εννοείτε όταν λέτε ότι πρέπει να γίνει τροποποίηση των όρων δόμησης. Η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει ότι θα χτίσει την «Αγια-Σοφιά» με συντελεστές δόμησης χαμηλότερους της περιοχής;
«Ζητούμε να τηρηθεί απαρέγκλιτα το Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του προσφυγικού συνοικισμού και εν γένει η πολεοδομική και χωροταξική νομιμότητα».

– Για ποιο λόγο εμπλέκεστε στα εσωτερικά της ΑΕΚ και ζητάτε στέγαση των ερασιτεχνικών τμημάτων, όταν κανένας από εσάς δεν έχει συνεισφέρει ούτε ένα ευρώ για αυτά τα τμήματα;
«Το παραχωρητήριο του 1934 προβλέπει συγκεκριμένους όρους χρήσης της δασικής και αναδασωτέας έκτασης υπό τον όρο της αυτοδίκαιης ανάκλησης».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X