Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Τα ζώδια και η σχέση τους με το συναίσθημα. Ποια το εκφράζουν και ποια έχουν την τάση να κρύβονται
Τα ζώδια και η σχέση τους με το συναίσθημα. Ποια το εκφράζουν και ποια έχουν την τάση να κρύβονται thumbnail

Τα ζώδια και η σχέση τους με το συναίσθημα. Ποια το εκφράζουν και ποια έχουν την τάση να κρύβονται

Τα καταπιεσμένα συναισθήματα, ιδίως τα αρνητικά, μπορεί να δηλητηριάσουν την ψυχή και το σώμα μας. Πόσο καλά καταφέρνουν τα ζώδια να επικοινωνούν με τα αισθήματά τους και να τα εκδηλώνουν;

 

Αμέτρητες γενιές ανθρώπων μεγάλωσαν με την αντίληψη ότι δυνατός και επιτυχημένος άνθρωπος είναι εκείνος που συγκρατεί τα συναισθήματά τουκαι ότι η λογική είναι ασυζητητί ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίζεις τα πάντα. Οι ιδιαίτερα συναισθηματικοί και εκδηλωτικοί άνθρωποι κατέληγαν να θεωρούνται αδύναμοι, παράλογοι, αναξιόπιστοι, κουραστικοί. Πιο ευνοημένες σε αυτό το θέμα οι γυναίκες, μπορούσαν τουλάχιστον να εξωτερικεύονται χωρίς να αντιμετωπίζουν τη γενική κατακραυγή. Ενώ αντίθετα, οι άντρες αναγκάζονταν να φοράνε μια πανοπλία και να έχουν διαρκώς στο μυαλό τους τη φράση από την πλύση εγκεφάλου που υπέστησαν από μωρά: «Οι άντρες δεν κλαίνε».

 

Μόλις τις τελευταίες δεκαετίες άρχισε να αναγνωρίζεται το πόσο σημαντικό είναι να εκφράζει κανείς τα συναισθήματά του, ιδίως τα αρνητικά. Ιδίως δηλαδή όσα μπορεί να χαλάσουν την εικόνα του και να τον κάνουν δυσάρεστο στους άλλους. Όμως το να μην εξωτερικεύεις κάτι, δεν σημαίνει κι ότι το εξουδετέρωσες. Εξακολουθεί να υπάρχει μέσα σου. Και να σε τρώει.

 

Το να συγκρατούμε τα συναισθήματά μας καταλήγει να μας γεμίζει ψυχικές τοξίνες, που αργά ή γρήγορα μας καταστρέφουν και σωματικά. Το πρώτο όργανο που το δείχνει αυτό είναι η καρδιά, που αποτελεί πραγματικά η έδρα των αισθημάτων και όχι μόνο με τη μεταφυσική έννοια. Οι περισσότεροι καρδιοπαθείς έχουν όντως πρόβλημα με τα καταπιεσμένα τους συναισθήματα. Ανάμεσα στις αιτίες του εμφράγματος είναι η συστολή των αγγείων, που προέρχεται από τον φόβο του να βιώσει κανείς όλη τη συναισθηματική ένταση μιας κατάστασης ή γεγονότος.

 

Το συναίσθημα είναι μια κίνηση της ενέργειάς μας προς κάτι εξωτερικό και, ιδίως όταν είμαστε σε υπερφόρτιση, είναι σημαντικό να εκφράσουμε όσα νιώθουμε για να μη δημιουργούμε στον εαυτό μας εσωτερικές συγκρούσεις. Το ξαλάφρωμα από τα αρνητικά συναισθήματα είναι μια αληθινή λύτρωση και σίγουρα έχει πολύ λιγότερες αρνητικές συνέπειες απ’ όσες θα φοβόταν κανείς.

Η αστρολογία του συναισθήματος


Από αστρολογική πλευρά, υπάρχουν ορισμένα ζώδια που περισσότερο από άλλα έχουν την προδιάθεση να αφήνονται στα συναισθήματά τους, ενώ κάποια έχουν από φυσικού τους την τάση να τα συγκρατούν.

 

Αναμφίβολα το στοιχείο του Νερού συνδέεται με το συναίσθημα και ω εκ τούτου τα τρία ζώδιά του έχουν πολύ στενή σχέση με αυτό. Η ζωή για ένανΚαρκίνο, ένα Σκορπιό ή έναν Ιχθύ δεν νοείται χωρίς τις έντονες συγκινήσεις. Ωστόσο, από τους τρεις, ο Σκορπιός έχει λιγότερο την τάση να τα εξωτερικεύει, καθώς αυτό σχετίζεται με το κομμάτι της προσωπικότητάς του, που τον αποτρέπει από το να δείξει την αδυναμία του και το πόσο εύθραυστος είναι πραγματικά. Κατά βάθος φοβάται μήπως γίνει υποχείριο του άλλου, μήπως χάσει τη δύναμη και την αυτονομία του, δείχνοντας τι νιώθει αληθινά.

 

Έτσι, ακόμα και στο κατ’ εξοχήν στοιχείο του συναισθήματος, το Νερό, υπάρχει το ζώδιο εκείνο που περισσότερο από κάθε άλλο μπορεί να κρατήσει μέσα του ό,τι νιώθει, ώστε να μη δώσει καμιά υπόνοια για το υπάρχει στην καρδιά του. Αντί όμως με αυτό τον τρόπο να γίνει πιο ισχυρός, ο Σκορπιός καταλήγει να καταπίνει τα αρνητικά του συναισθήματα και να δηλητηριάζει τη ζωή του. Όταν δεν μπορούμε να δείξουμε αυτό που νιώθουμε, τα συναισθήματα γιγαντώνονται και διαστρεβλώνονται προσπαθώντας να βρουν διέξοδο. Ο Σκορπιός καταφέρνει να συγκρατεί τον θυμό του μέχρις ότου αυτός να γίνει οργή που ζητά εκδίκηση.

 

Ο κυβερνήτης του Σκορπιού Πλούτωνας, είναι ο πρωταθλητής του συναισθηματικού καμουφλάζ και είναι σημαντικό αν σε ένα γενέθλιο χάρτη σχηματίζει όψη με τον Ερμή, τον θεό του νου και της λογικής. Μαζί οι δυο τους λειτουργούν τέλεια σαν λογοκριτές όλων των αισθημάτων που θα μπορούσαν να προδώσουν τις αδυναμίες του κατόχου τους.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.myastro.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X