Μεταγραφική ενίσχυση και Μπεργκ προανήγγειλε ο Αλαφούζος

Παρουσία μόλις 50 οπαδών του Παναθηναϊκού πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας (την ίδια ώρα παιζόταν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο βόλεϊ γεγονός πάντως που απέτρεψε πολλούς απ’ το να δώσουν το παρών»). Μεγάλες ειδήσεις δεν προέκυψαν ωστόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος επιβεβαίωσε ότι το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Μπεργκ είναι κλεισμένο καθώς απομένουν λεπτομέρειες, ενώ τόνισε ότι γίνονται ενέργειες για τη μεταγραφική ενίσχυση κατά τη χειμερινή περίοδο του Ιανουαρίου, κυρίως στην αμυντική γραμμή.

Ο κ. Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αποκτηθεί ο Λέτο στο άμεσο μέλλον, αλλά δεν το απέκλεισε για το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει το πιο πλούσιο ρόστερ στην Ελλάδα.

Επίσης ο επικεφαλής των Πρασίνων υποστήριξε ότι η οικονομική εισφορά της Παναθηναϊκής Συμμαχίας έχει ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν δοθεί για εξυπηρέτηση χρεών προηγούμενων ετών. Επιπλέον επεσήμανε ότι οι μετοχές που ανήκουν σε offshore εταιρεία συμφερόντων του θα μεταβιβαστούν στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι ο Παναθηναϊκός εν τέλει θα λάβει τα χρήματα της Περιφέρειας για την ανακατασκευή της Λεωφόρου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που υπερψηφίστηκαν και τα θέματα που συζητήθηκαν βάσει της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Έγκριση απολογιστικής έκθεσης πεπραγμένων και διαχειριστικού απολογισμού από 01.07.2013 έως 30.06.2014.
Έγκριση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής
Απαλλαγή ή μη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής από κάθε ευθύνη για την περίοδο από 01.07.2013 έως 30.06.2014
Ενημέρωση για τη σύναψη ανταποδοτικών συμβάσεων με εταιρείες και έγκριση αυτών
Έγκριση προαιρετικής ειδικής ενίσχυσης σύμφωνα με την από 05.05.2014 απόφαση του Δ.Σ.
Ενίσχυση – δωρεές για συμμετοχή σε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. και βελτίωση εγκαταστάσεων του Γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Τα βασικότερα σημεία της Γενικής Συνέλευσης:

-Σύμφωνα με την Αθηνά Μπαλωμένου, η εισφορά της Συμμαχίας στην ΠΑΕ για την τρέχουσα σεζόν είναι 944.434 ευρώ. Οι εισφορές της Συμμαχίας προς την ΠΑΕ έχουν αυξηθεί κατά 80%. Οι λειτουργικές δαπάνες της Συμμαχίας έχουν μειωθεί κατά 93% σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν.

Αλλα οικονομικά στοιχεία: «3.609.808 ευρώ είναι τα έσοδα στη σεζόν 2013-14, εκ των οποίων 3.376.910 ευρώ έχουν ήδη εισπραχθεί και το υπόλοιπο αντιστοιχεί στις πιστωτικές κάρτες και σταδιακά μπαίνουν στο λογαριασμό μας. Το 1,5 εκατ. ευρώ προέρχεται από μεταβίβαση λόγω δωρεάς που έκανε η «Άμεση στήριξη» (σ.σ. η αρχική εταιρεία πριν την «Παναθηναϊκή Συμμαχία»).

Συνολικά έξοδα ανέρχονται στα 86.000 ευρώ. Από αυτά τα 45.990 αφορά εξόφληση οφειλομένων και τα υπόλοιπα ενοίκια, ΔΕΚΟ, διαφημιστική προβολή.

Συμμετοχή στην ΑΜΚ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: 3.556.626 ευρώ έβαλε η «Συμμαχία» μαζί με τη δωρεά της «Άμεσης στήριξης».

Εσοδα από συνδρομές και δωρεές μελών 2.109.808 ευρώ (αυξηση 21%)

Τα συνοπτικά οικονομικά στοιχεία της χρήσης 2013-2014:

Συνδρομές μελών 1.876.910 (αύξηση 16% συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση)
Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ΠΑΕ 2.056.665 ευρώ (αύξηση 133%)
Λειτουργικές δαπάνες 88.076 ευρώ (μείωση 81%)
Ταμειακά διαθέσιμα 2.937 ευρώ (μείωση 99%)

Η κ. Μπαλωμένου αναφέρθηκε στην εκπτωτική πολιτική που ακολουθήθηκε στα εισιτήρια διαρκείας και στα απλά εισιτήρια, όσον αφορά τους Συμμάχους, καθώς και στο ποσοστό που παρακρατείται για τα έργα της Λεωφόρου. Ζητά την έγκριση από το σώμα για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική και το 2015.

Ο κ. Αλαφούζος ερωτήθηκε για το θέμα των μεταγραφών λέγοντας ότι: «Συμφωνώ, ότι στις μεταγραφές το καλοκαίρι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε. Στο θέμα του ρόστερ, διαφωνώ κάθετα. Έχουμε αδυναμίες και θέλουμε να τις βελτιώσουμε. Νομίζω όμως ότι έχουμε το πιο πλούσιο ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Έχουμε παίκτες που τους βγάλαμε μόνοι μας και ποιοτικούς ξένους. Το ροτέισον που κάνει ο προπονητής αποδεικνύει το αντίθετο. Και έχουμε την καλύτερη φυσική κατάσταση. Εχουμε ικανό ρόστερ. Σαφώς μπορούμε να το ενισχύσουμε. Και φέτος έχουμε πάει καλύτερα από πέρυσι. Να σας θυμίσω ότι είχαμε και κόντρα διαιτησίες φέτος. Την Καλλονή και με τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα. Έχουμε 4 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό και θα ήμασταν παραπάνω. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη διαιτησία και σχεδιάζουμε την ενίσχυση της ομάδας. Δεν είμαι μάγος αλλά αυτό θέλουμε όλοι.

Εμάς το σχέδιό μας ποτέ δεν ήταν να φτιάξουμε ομάδα με ξένους παίκτες. Πρόθεσή μας πάντα ήταν να βασιστούμε κυρίως σε δικούς μας παίκτες για τους οποίους ο Παναθηναϊκός θα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Δυστυχώς η Ελλάδα έχει καταντήσει να παίζουν τελειωμένοι ξένοι παίκτες. Εάν έχεις πολλούς ώριμους ή ξένους παίκτες, δεν δίνεις ευκαιρία στους παίκτες σου να αναδειχθούν. Π.χ. ο Λαγός ή ο Δώνης είχαν ευκαιρία να παίξουν και να ωριμάσουν. Όταν είχαμε μιλήσει για πρώτη φορά εδώ είχαμε πει ό,τι χρειαζόμαστε μια τριετία για να ωριμάσει η ομάδα για να πούμε ότι είναι πλήρης. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Συμφωνώ ότι έχουμε αδυναμίες και τρελαινόμαστε όλοι. Μην υποτιμάμε την ομάδα που έχουμε φτιάξει. Έχουμε και από πίσω πολλά παιδιά. Δεν θέλω να πω ονόματα για το ποιοι παίκτες έμπειροι έχουν βοηθήσει φέτος και ποιοι όχι αλλά υπάρχουν αδυναμίες. Δεν υπάρχει ένα μαγικό ραβδί να κάνεις έναν παίκτη καλό. Πρέπει να παίξει και να βελτιωθεί. Είμαστε 40 άνθρωποι εδώ και 8.000 μέλη. Φταίω εγώ που δεν ήρθαν περισσότερα μέλη; Έχουμε κάνει προεργασία για τις μεταγραφές. Έχουμε και ένα θέμα με τη δημοσιοποίηση των κινήσεων μας. Έχουν γίνει πολλές κινήσεις και οι αρμόδιοι κάνουν αυτά που πρέπει».

Για Μπεργκ, Λέτο, τις εξελίξεις στο θέμα της Λεωφόρου και τη μετοχική σύσταση της ΠΑΕ: «Έχει τελειώσει του Μπεργκ. Πήγαμε από τα πέντε στα δέκα χρόνια λειτουργίας της Λεωφόρου. Ψηφίστηκε από τη Βουλή. Σκοπός είναι να μείνουμε για πάντα εδώ. Για τον Λέτο είναι θέμα αξιολόγησης. Υπάρχουν τρεις παράγοντες που καθορίζουν εάν θα έρθει ένας παίκτης. Το ένα είναι η κατάστασή του, το δεύτερο εάν θέλει να έρθει που ελπίζω και εύχομαι ότι θέλει και το τρίτο οι συνθήκες, εάν έχει συμβόλαιο. Πάντα παρακολουθούμε τους παλιούς παίκτες. Θα θέλαμε τον παλιό Λέτο και μπορεί κάποτε να συμβεί αλλά τώρα δεν υπάρχει εξέλιξη. Στο γήπεδο κάνουμε ό,τι μπορούμε στις τυπικές διαδικασίες. Θέλω να πιστεύω ότι τα λεφτά η περιφέρεια θα τα δώσει. Δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Νομίζω ότι εκεί ήταν πρόβλημα τα 2,5 χρόνια που απέμεναν για τη λειτουργία της Λεωφόρου. Στην Ολομέλεια που είναι η επόμενη φάση προσφυγής λογικά θα το περάσουμε. Για τη μετοχική σύνθεση η Συμμαχία και η Sortivo που είναι δική μου εταιρία έχει περί το 85%. Η Sortivo έχει περισσότερες μετοχές από τη Συμμαχία αλλά θα γίνει μεταβίβαση μετοχών στη Συμμαχία».

Για το ενδεχόμενο να βρεθεί κάποιος χρηματοδότης για την ΠΑΕ: «Εάν υπάρχει κάποιος χρηματοδότης, να τον πείτε και σε μένα γιατί δεν ξέρω κανέναν. Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα και άνθρωποι οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες θα βοηθούσαν, δεν το κάνουν. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν μπει στην ΠΑΕ 15 εκατομμύρια ευρώ και τα λεφτά έχουν πάει για να καλύψουν παλαιότερα χρέη. Η ΟΥΕΦΑ μας υποχρεώνει να ξοδεύουμε όσα βγάζουμε. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Γίνονται δεκτά ως έσοδα τα εισιτήρια, οι εισφορές των μελών».

Τέλος ο οικονομικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος σχολίασε ότι «για τα έσοδα προβλέπονται περισσότερα από πέρυσι χωρίς να υπάρχει σενάριο συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Από 19 εκατ. ευρώ να πάμε στα 25».

Σχετικά άρθρα