Αρχική / More / ΖΩΔΙΑ / Tι πρέπει να κάνεις για να βγάλεις χρήμα το 2015; Μυστικά Φενγκ Σούι
Tι πρέπει να κάνεις για να βγάλεις χρήμα το 2015; Μυστικά Φενγκ Σούι thumbnail

Tι πρέπει να κάνεις για να βγάλεις χρήμα το 2015; Μυστικά Φενγκ Σούι

Τι φέρνει τον πλούτο στους ανθρώπους; Η θετική πρόθεση και η καλή τύχη. Σύμφωνα μάλιστα με πολλές σύγχρονες θεωρίες για τη βελτίωση της ζωής μας, μπορούμε μόνοι μας να προσελκύσουμε στη ζωή μας την καλοτυχία, όχι με… βουντού, αλλά με τη στάση που έχουμε απέναντι στα πράγματα. Τι σχέση έχει το Φενγκ Σούι με όλα αυτά; Με το να κάνουμε επεμβάσεις στον χώρο μας, πέρα από το να βοηθάμε μια θετική ροή της ενέργειας μέσα σε αυτόν, εκφράζουμε την πρόθεση να βελτιώσουμε τη ζωή μας, αλλά και την πίστη μας πως θα το πετύχουμε. Δεν κάνουμε μαγικά, ούτε περιμένουμε ότι αρκεί από μόνο του ένα αντικείμενο, που θα τοποθετηθεί στο Χ σημείο του χώρου μας αντί για κάπου αλλού, να αλλάξει τη ζωή μας. Αλλά η δική μας δράση και στάση εκφράζει την επιθυμία μας και τη θέλησή μας για να καταφέρουμε κάτι.

 

Όλα αυτά λειτουργούν σε ένα ανεπαίσθητο, ενεργειακό επίπεδο. Όπως ακριβώς και το Φενγκ Σούι. Αλλά και για να έρθουμε στο θέμα μας, το χρήμα, πρέπει να επισημάνουμε ότι ακόμα κι εκείνο είναι ενέργεια, παρόλο που θεωρείται το κατ’ εξοχήν υλικό αγαθό. Και είναι ενέργεια γιατί, ενώ σαν αντικείμενο αυτό καθαυτό δεν έχει καμιά χρησιμότητα, εμπεριέχει τις δυνατότητες να κάνουμε αμέτρητα χρήσιμα (και… άχρηστα) πράγματα και γιατί καλύπτει όχι μόνο πρακτικές, αλλά και συναισθηματικές μας ανάγκες, όπως την ασφάλεια και την αίσθησή μας της δύναμης και της επιτυχίας.

 

Για το Φενγκ Σούι, το στοιχείο που ταυτίζεται με τον πλούτο είναι εκείνο του Νερού. Φυσικά, το ίδιο το νερό στη φυσική του κατάσταση είναι ένα ανυπέρβλητης αξίας αγαθό, άλλο αν εμείς, έχοντάς το πρόχειρο με το που ανοίγουμε τη βρύση, δεν του δίνουμε πια τόση βαρύτητα. Έτσι, η σπατάλη του αποτελεί και σπατάλη θετικής ενέργειας και παρασύρει μαζί όλο τον πλούτο μας και με την ευρεία έννοια, δηλαδή την ευημερία, την αρμονία στις σχέσεις μας και την καλή μας τύχη. Εξ ου και ένας από τους πιο γνωστούς κανόνες του Φενγκ Σούι: να τραβάς το καζανάκι έχοντας κατεβάσει το καπάκι της λεκάνης, το οποίο πρέπει να μένει γενικά κατεβασμένο, όταν δεν χρησιμοποιείται η τουαλέτα. Παράλογη δεισιδαιμονία; Όχι βέβαια. Ακόμα κι αν δεν μπορείς να συλλάβεις πώς σχετίζονται τα λεφτά σου με το νερό που τρέχει από το καζανάκι, σκέψου το σαν ένα συμβολισμό. Και ακολουθώντας αυτό τον απλό κανόνα, που είναι άλλωστε και θέμα υγιεινής, αν μη τι άλλο δείχνεις στον εαυτό σου και στο σύμπαν ότι δεν αφήνεις να πηγαίνουν χαμένα όχι μόνο τα χρήματά σου, αλλά και όποιος άλλος "πλούτος" διαθέτεις, οι δυνάμεις σου, τα ταλέντα σου, ο χρόνος σου, ο ενθουσιασμός σου.

Φενγκ Σούι: Τα χρήματα χάνονται… στην μπανιέρα!


Ο χώρος του μπάνιου είναι για το Φενγκ Σούι ολίγον τι… κόκκινο πανί. Στις παλιές παραδόσεις δεν υπήρχε καν θέμα, αφού οι τουαλέτες βρίσκονταν σε ξεχωριστά κτίσματα, έξω από το κυρίως σπίτι. Αλλά και τώρα, οι παραδοσιακοί "μάστερ" του Φενγκ Σούι δεν συμμερίζονται τη μανία των Δυτικών για πολυτελή μπάνια, αφού θεωρούν εξαιρετικά δυσμενές αυτό το δωμάτιο του σπιτιού. Είναι υπερβολικά υγρό, συχνά χωρίς επαρκές φως και αερισμό, μαζεύει εύκολα μικρόβια και είναι η… μαύρη τρύπα που καταπίνει το πολύτιμο νερό, μέσα σε νιπτήρες, μπανιέρες, λεκάνες. Αν μάλιστα το μπάνιο βρίσκεται σε ορισμένα σημεία του σπιτιού, η κακή του επιρροή στα λεφτά μας είναι ακόμα πιο έντονη.Ποια είναι αυτά τα σημεία:


  • Ο τομέας του πλούτου, στη νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού.

  • Το κέντρο του σπιτιού, που είναι το κομβικό σημείο για όλη του την ενέργεια.

  • Κοντά στην κύρια είσοδο, έτσι που να είναι ορατή η πόρτα του μόλις μπαίνει κάποιος στο σπίτι, αλλά και πάνω από την είσοδο, σε όροφο.

  • Κάτω από σκάλα.

  • Πάνω από κρεβατοκάμαρα.


Τι πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό; Η πιο συνηθισμένη λύση είναι να καλύψει εξωτερικά την πόρτα της τουαλέτας με έναν μεγάλο καθρέφτη, έτσι ώστε να "εξαφανίσει" συμβολικά αυτό τον χώρο και φυσικά, να πράξει τα δέοντα, για να έχει θετική ενέργεια στο εσωτερικό της.

 

Ανεξάρτητα με το πού βρίσκεται η τουαλέτα, θα πρέπει να διαμορφωθεί έτσι, ώστε να εξουδετερώνονται οι απώλειες της ενέργειας του πλούτου, που προκύπτουν όταν το νερό χάνεται στις αποχετεύσεις. Ως στοιχείο του Φενγκ Σούι, το Νερό μπορεί να συγκρατηθεί και να σταθεροποιηθεί αν βάλεις στον χώρο Ξύλο και Γη. Για να εντάξεις Ξύλο μέσα στον χώρο, θα τοποθετήσεις φυτά, ξύλινα αντικείμενα (όπως π.χ. ένα κάλυμμα λεκάνης) και αντικείμενα, πετσέτες ή χαλάκια σε γαλάζιο ή πράσινο χρώμα. Αν έχουν τέτοιο χρώμα τα πλακάκια ή τα είδη υγιεινής, αυτό βοηθά. Όσο για τα φυτά που προσαρμόζονται καλύτερα στον χώρο του μπάνιου, αυτά περιλαμβάνουν τη φτέρη, τον πόθο, το μπαμπού, την αφρικανική βιολέτα, το σπαθίφυλλο, τη σανσεβέρια, την αλόη, το αγλαόνημα, το χλωρόφυτο. Θα πρέπει να φροντίσεις όμως να τα έχεις πάντα σε καλή κατάσταση και να τα απομακρύνεις αν χαλάσουν. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ψεύτικα φυτά, αν πρόκειται για καλές απομιμήσεις, όχι όμως αποξηραμένα.

 

Για να έχεις το στοιχείο της Γης, μπορείς να τοποθετήσεις σε κάποιο σημείο του μπάνιου ένα κεραμικό με βότσαλα, μια μεγάλη διακοσμητική πέτρα ή και πάλι πράγματα σε γήινα χρώματα, δηλαδή μπεζ, κίτρινο, καφέ, καθώς και να έχεις πλακάκια και είδη υγιεινής στις αντίστοιχες αποχρώσεις. Μπορείς να σε βοηθήσει και η επιλογή της κουρτίνας που θα βάλεις στην μπανιέρα ή την ντουζιέρα. Οι κάθετες ρίγες έχουν το στοιχείο του Ξύλου, ενώ τα τετράγωνα και τα παραλληλόγραμμα μοτίβα συνδέονται με τη Γη. Με μια κουρτίνα που έχει κίτρινες ρίγες ή γαλάζια τετραγωνάκια, π.χ., τα συνδυάζεις και τα δύο.

 

Φρόντισε να καθαρίζεις συστηματικά τον χώρο, αλλά και να τον αερίζεις καλά, για να μη "βαλτώνει" η ενέργεια, ιδίως αν δεν υπάρχει παράθυρο. Παρόλο που πρέπει η πόρτα του μπάνιου να μένει κλειστή, άλλος κλασικός κανόνας του Φενγκ Σούι, σε περίπτωση που το μπάνιο δεν έχει παράθυρο, άνοιγέ την για κάποιο διάστημα ώστε να γίνεται ρεύμα, να καθαρίζει ο αέρας και να φεύγουν οι υδρατμοί. Αν υπάρχει πλυντήριο, η πόρτα του πρέπει να είναι κλειστή και όταν δεν δουλεύει. Όσο για τις αποχετεύσεις σε μπανιέρα και νιπτήρα, καλό είναι να τις κλείνεις με το βούλωμα όταν δεν χρησιμοποιούνται, αλλά και να έχεις ένα χαλάκι να σκεπάζει την αποχέτευση στο δάπεδο.

Φενγκ Σούι: Τα αναγκαία ξεκαθαρίσματα


Το μπάνιο πρέπει να είναι όχι μόνο καθαρό αλλά και τακτοποιημένο. Απόφυγε τις σαβούρες, όπως περιοδικά ή σκορπισμένα εδώ κι εκεί είδη προσωπικής φροντίδας και καλλυντικά. Αντικατάστησε τις παλιές οδοντόβουρτσες και τα μισολιωμένα σαπούνια και πέταξε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείται πια, από την ξεραμένη μάσκαρα μέχρι τα ληγμένα παυσίπονα στο ντουλαπάκι. Κάνε τον χώρο όμορφο και λειτουργικό. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση που υπάρχει ένα βοηθητικό WC στο σπίτι, που συχνά καταλήγει εντελώς παραμελημένο, να παίζει τον ρόλο αποθήκης.

 

Ο καθρέφτης στο μπάνιο λειτουργεί ευνοϊκά στο να συγκρατεί την ενέργεια. Φρόντισε όμως να είναι σε τέτοιο ύψος και μέγεθος, ώστε να μην "κόβεται" το κεφάλι σου όταν κοιτιέσαι. Μπορείς να βάλεις και δεύτερο καθρέφτη εκτός από εκείνον του νιπτήρα, αλλά όχι αντικριστά με τον πρώτο, κάτι που δημιουργεί πολλαπλά είδωλα. Αυτό διαταράσσει και τη ροή της ενέργειας.

 

Εννοείται ότι θα πρέπει τα υδραυλικά να είναι σε καλή κατάσταση. Οι βρύσες που στάζουν και οι σωλήνες που έχουν διαρροές δεν προκαλούν μόνο αύξηση στον λογαριασμό της ύδρευσης και πιθανές ζημιές από υγρασία, αλλά και απώλεια στα οικονομικά σου. Όπως και οι βουλωμένες αποχετεύσεις! Αυτό προφανώς περιλαμβάνει και την κουζίνα, το άλλο δωμάτιο του σπιτιού που σχετίζεται με τον πλούτο.

Φενγκ Σούι: Μια "πλούσια" κουζίνα


Η κουζίνα σου, πέρα από την τάξη και την καθαριότητα, που για το Φενγκ Σούι είναι απαραίτητες προϋποθέσεις σε κάθε χώρο, πρέπει να αποπνέει μια αίσθηση αφθονίας, για να προσελκύει πλούτο. Από αυτή την άποψη είναι καλό να υπάρχουν εκτεθειμένα φαγώσιμα, όπως φρούτα σε ένα μεγάλο μπολ, ή διάφανα βάζα με ζυμαρικά. Όχι όμως τρόφιμα σε ξεσκισμένες χάρτινες συσκευασίες, για παράδειγμα. Μην έχεις παραφορτωμένες επιφάνειες με αντικείμενα και μικροσυσκευές που θα μπορούσαν να κρύβονται σε ντουλάπια και μην μετατρέπεις το ψυγείο σου σε… σουρεαλιστικό πίνακα, αναρτώντας με μαγνητάκια κάθε είδους λογαριασμούς, σημειώματα, φυλλάδια από ντελίβερι. Ιδίως λογαριασμούς… Δεν χρειάζεται να βλέπεις -φάτσα κάρτα τα χρέη σου κάθε φορά που ανοίγεις το ψυγείο. Κακό Φενγκ Σούι είναι και η δική σου δυσάρεστη διάθεση, οπότε απομάκρυνε ό,τι σου χαλάει το κέφι. Η καλύτερη διακόσμηση για τον χώρο της κουζίνας είναι καδράκια ή αφίσες σχετικά με φαγητό.

 


 

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X