Τα ιδιαίτερα κίνητρα για «διπλό» στην Τούμπα

Ο Ολυμπιακός έχει την άνεση της βαθμολογικής διαφοράς πηγαίνοντας στην Τούμπα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά προφανώς έχει μια σειρά από λόγους να θεωρεί αποφασιστικής σημασίας τη νίκη στην αναμέτρηση της Κυριακής. Είναι προφανές ότι με το «διπλό» στη Θεσσαλονίκη , ο Ολυμπιακός σφιχταγκαλιάζει τον τίτλο καθώς θα αφήσει τουλάχιστον 8 βαθμούς πίσω τον Παναθηναϊκό και 11 τον ΠΑΟΚ. Επιπλέον, θα έχει δώσει την καλύτερη απάντηση στον έναν εκ των δύο φετινών ανταγωνιστών του για την αγωνιστική ανωτερότητά του και θα κλείσει πολλές πηγές αμφισβήτησης για το προβάδισμά του. Θα συνεχίσει το εκπληκτικό σερί νικών στο πρωτάθλημα και θα τιμήσει με τον ιδανικότερο τρόπο τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, ανήμερα της θλιβερής επετείου.

Υπάρχουν, όμως, κι άλλα κίνητρα για να πάει ο Ολυμπιακός στην «καυτή» ατμόσφαιρα της Τούμπας και να φύγει νικητής. Ατομικά κίνητρα, για τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές .

Ο Περέιρα θέλει να κερδίσει το πρώτο του ντέρμπι στην ελληνική καριέρα του. Ο Πορτογάλος έχει τον τρόπο να παίρνει τα μεγάλα ματς, όπως έδειξε στη διετία της Πόρτο στην οποία κέρδισε όλα τα ντέρμπι, ενώ ξέρει ότι θα είναι σημαντικό για τη συνέχεια της δουλειάς του και την εμπιστοσύνη που έχει ήδη κερδίσει στο Ρέντη , να πάρει αυτό το παιχνίδι.

Ο Μανιάτης , ο Ρομπέρτο , ο Τσόρι , ο Φουστέρ αλλά και οι Σαλίνο , Εντινγκά , Μέγιερι είχαν ζήσει τη διπλή περσινή εμπειρία της Τούμπας, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο , όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει και τα δύο παιχνίδια. Ειδικά ο ημιτελικός του Κυπέλλου και όσα είχαν γίνει δεν μπορούν να ξεχαστούν από τους ερυθρόλευκους. Ο Μανιάτης είχε βγει εκτός εαυτού με τον Κατσουράνη, είχε δημιουργηθεί ολόκληρη ιστορία και ενόψει Μουντιάλ , πώς να μην έχει λόγους για ρεβάνς;

Ο Μήτρογλου δεν έχει βάλει γκολ στην Τούμπα σε 8 παρουσίες του εκεί με Ολυμπιακό αλλά και Ατρόμητο. «Διψάει» να σκοράρει σε μια από τις ελάχιστες έδρες που δεν έχει βάλει γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και φυσικά να συνεχίσει την εκπληκτική φόρμα του με τα 10 γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του στη φετινή σεζόν.

Για τον Μέγιερι ο περσινός ημιτελικός του Κυπέλλου ήταν το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό. Αν παίξει τώρα, θα έχει την ευκαιρία να δείξει πράγματα. Όπως φυσικά κι ο Ρομπέρτο, εάν αποφασιστεί η επιστροφή του σε αυτό το ματς, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι πράγματι ήταν έτοιμος για να ξαναπάρει τα γάντια του βασικού μετά τον τραυματισμό του.

Για τους περισσότερους από τους υπόλοιπους (Σαντάνα, Μιλιβόγεβιτς , Ομάρ , Μασουακού, Αφελάι , Ντοσεβί , Ντουρμάζ) θα είναι μια νέα εμπειρία για την οποία έχουν ακούσει πάρα πολλά και θα έχουν προσωπική φιλοδοξία διάκρισης και βοήθειας στην ομάδα.

Μπορεί, λοιπόν, το +8 να κάνει τον Ολυμπιακό βαθμολογικά άνετο στην Τούμπα, αλλά δεν στερεί από κανέναν ερυθρόλευκο την αποφασιστικότητα και το πάθος για να επιστρέψει από την Θεσσαλονίκη «σώος και νικητής»!

Σχετικά άρθρα