Αρχική / More / Αθλητικά / Παράταση στην… κιτρινόμαυρη αγωνία
Παράταση στην... κιτρινόμαυρη αγωνία thumbnail

Παράταση στην… κιτρινόμαυρη αγωνία

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά από τις 12:00 στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η εκδίκαση των προσφυγών του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και 17 πολιτών κατά της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στην ιδιόκτητη έκταση του σωματείου στη Ν. Φιλαδέλφεια.
Το ΣτΕ έδωσε προθεσμία 12 ημερών σε όλες τις πλευρές προκειμένου να καταθέσουν τα υπομνήματά τους και μετά από το πέρας του εν λόγω χρονικού διαστήματος αναμένεται να ληφθεί και η απόφαση για την κατασκευή ή μη του νέου γηπέδου της «Ένωσης».
Ο δικηγόρος του Δήμου, Ανδρέας Παπαπετρόπουλος, υποστήριξε: «Είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, άλλα θέλουμε την διαφύλαξη της δασικής έκτασης. Δεν αλλάξαμε ποτέ την άποψη μας. Ποιος δήμαρχος θα δεχόταν να χάσει τη διαχείριση 6 στρεμμάτων δάσους; Κανένας. Ούτε στη Φιλοθέη, ούτε στη Νέα Φιλαδέλφεια ούτε πουθενά. Αποχαρακτηρίζεται η αναδασωτέα έκταση με νέο ρυθμιστικό νόμο. Σήμερα με το σχέδιο αυτό παραχωρούνται σαν θυσία για να γίνει αυτό το γήπεδο. Με αυτό το σχέδιο εμείς διαφωνούμε απόλυτα. Μπορούμε να μιλήσουμε για ισοζύγιο πρασίνου όταν μιλάμε για αναδασωτέα έκταση; Ποτέ. Αναγνωρίζουμε ότι το άλσος δεν είναι σε καλή κατάσταση. Δεν αντισταθμίζουμε τα 6 στρέμματα της δασικής έκτασης με πύκνωση του υπολοίπου. Προτείνεται η λύση ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου και παρουσιάζεται ως μονόδρομος. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Το ψάχνουμε για να παρουσιάσουμε μια εναλλακτική πρόταση για όλη την ΑΕΚ με τη δημιουργία ενός σταδίου. Για να δημιουργηθούν εκτός από γήπεδο και εγκαταστάσεις, χαμάμ, κουρείο και άλλες εμπορικές δραστηριότητες πρέπει να χαθούν 6 στρέμματα άλσους. Δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να καταθέσει ο Δήμος αυτή την προσφυγή. Ζητάμε να μας επιτρέψετε να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον».
Ο νομικός εκπρόσωπος των 17 πολιτών, Μιχάλης Παπάζογλου, τόνισε: «Το άλσος έχει δημιουργηθεί για το συμφέρον των κατοίκων της Αθήνας. Το αρχικό παραχωρητήριο έλεγε πως είναι για γυμναστήριο. Κανένας από τους πολίτες της Ελλάδας δεν μπορεί να χτίσει σε δημόσιο χώρο και το άλσος είναι δημόσια έκταση».
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου, ανέφερε: «Υπάρχουν ήδη δύο αποφάσεις του Δήμου, οι οποίες και εγκρίνουν το σχέδιο. Η ΑΕΚ πάντα δραστηριοποιείτο στη Ν.Φιλαδέλφεια. Προβλέπεται η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου που θα έχει τις ελάχιστες προδιαγραφές για να γίνει ένας ευρωπαϊκός αγώνας της ΟΥΕΦΑ. Θα υπάρχει πράσινο γύρω- γύρω επειδή υπάρχουν κατοικίες και δε θα πρέπει το γήπεδο να είναι κοντά σε αυτές. Από τα 6 στρέμματα τα 2,7 είναι για την ΑΕΚ και τα 3,3 θα είναι δημόσιος χώρος. Το έργο είναι απολύτως συμβατό με τις ισχύουσες προβλέψεις του ρυθμιστικού σχεδίου Αττικής. Δεν τροποποιεί σε τίποτα τις χρήσεις γης της περιοχής. Προβλέπεται συντελεστής δόμησης μικρότερος από αυτόν της περιοχής, υπάρχει μείωση των συμπληρωματικών χώρων κατά 78%. Προβλέπεται αφαίρεση 55 δέντρων από τα 6 στρέμματα και φύτευση 2012 δέντρων σε άλλη περιοχή. Δεν τίθεται θέμα περί αναδασώσεως στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν τίθεται θέμα απαλλοτριώσεως του συγκεκριμένου τμήματος. Το έργο αυτό θα είναι μια γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον».

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X