Αρχική / More / Αθλητικά / Χρυσανθάκης: «Ο νόμος δεν παραβιάζει το Σύνταγμα»
Χρυσανθάκης: «Ο νόμος δεν παραβιάζει το Σύνταγμα» thumbnail

Χρυσανθάκης: "Ο νόμος δεν παραβιάζει το Σύνταγμα"

Απέφυγε να κάνει προβλέψεις ο καθηγητής διοικητικής επιστήμης και δημοσίου δικαίου Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την ΑΕΚ στην πρωινή διαδικασία στο ΣτΕ.

"Αναπτύξαμε τις θέσεις μας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι ο νόμος δεν παραβιάζει ούτε το Σύνταγμα, ούτε τη νομολογία του ΣτΕ και σε κάθε περίπτωση ότι ούτως ή άλλως ο ίδιος ο νόμος προβλέπει όλη την υπόλοιπη διαδικασία, δηλαδή περιβαλλοντική αδειοδότηση, οικοδομική αδειοδότηση, κυκλοφοριακή αδειοδότηση με συνήθεις πράξεις, όπου εκεί οι ενδιαφερόμενοι, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, οι κάτοικοι θα μπορούσαν να προβάλουν τις δικές τους ειδικότερες αιτιάσεις", υποστήριξε αρχικά για να συμπληρώσει στη συνέχεια: "Επομένως θεωρούμε ότι η ρύθμιση η οποία έχει θεσπιστεί δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα, ούτε εξ απόψεως Συντάγματος, ούτε εξ απόψεως λοιπής νομολογίας του ΣτΕ. Αυτή είναι η πεμπτουσία του επιχειρήματός μας. Τώρα θα κριθεί. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά κανένα φορέα, ούτε την δημοτική πολεοδομία, ούτε το Υπουργείου που θα επιμεληθεί μετά των πράξεων περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ούτε οτιδήποτε άλλο".

Ερωτηθείς για το πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία, ο κ. Χρυσανθάκης, απάντησε: "Τώρα θα υπάρχουν 12 μέρες προθεσμία για να υποβάλλουν τα μέρη τα υπομνήματά τους και στη συνέχεια το δικαστήριο θα συνέλθει σε διάσκεψη για να αποφασίσει επί της υποθέσεως. Είναι μία διαδικασία η οποία μπορεί να κρατήσει από 15 μέρες μέχρι τρία χρόνια…".

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X