Πεισμώνει για τον ΠΑΟΚ παρά τις αποτυχίες

 
Άλλος, αν ήταν στην θέση του, μπορεί να «λύγιζε», να σφύριζε αδιάφορα, να τα παρατούσε. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ όμως, όπως πληροφορούμαι, από συζητήσεις που έκανε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τονίζει ακριβώς το αντίθετο.
Δεν πτοείται, πείσμωσε περισσότερο για να πετύχει στο μέλλον, ότι δεν κατάφερε η ομάδα σε αγωνιστικό επίπεδο μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η απόλυτη ισοπέδωση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων του τελευταίου τριμήνου, αγγίζει (μέσα στην απόλυτα δικαιολογημένη πικρία που επικρατεί), εν μέρει και τον μεγαλομέτοχο.  Όχι δεν τον αμφισβητούν για τις προθέσεις του. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει πως δεν έχει βάλει ένα «σκασμό» λεφτά στον ΠΑΟΚ. Περιμένουν όμως να φανούν αποτελέσματα και να μην πετάγονται τα χρήματα σε βαρέλι δίχως πάτο. Αυτό είναι το παράπονο πολλών ΠΑΟΚτσήδων. 
 
Επικεντρώνομαι στον τρόπο με τον οποίον ο Ιβάν Σαββίδης αντιμετωπίζει την κατάσταση που επικρατεί στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Εκεί όπου έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. 
Είναι λογικό να αισθάνεται πικραμένος ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ μετά την απώλεια στόχων σε αγωνιστικό επίπεδο. Τίτλο, δεν πρόκειται να δει, ούτε την φετινή σεζόν από την ποδοσφαιρική ομάδα. Για αυτό, πανηγύρισε εμφατικά έναν τίτλο που κέρδισε η γυναικεία ομάδα στο Ροστόφ και τον τίτλο που κέρδισε η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος θέλει να χαρεί έναν τίτλο και με τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Θα έρθει η ώρα. Δεν θα γίνει όμως, άμεσα, τους επόμενους μήνες. 
Έναν «σκασμό» λεφτά έχει βάλει στην ομάδα, κοντά στα 42 εκατομμύρια ευρώ τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα και δεν πτοείται. Ήδη προγραμματίζει τις κινήσεις του για την επόμενη σεζόν. Και είναι, όπως έλεγε και τις προάλλες, πολύ εμφατικά, αποφασισμένος να τελειώσει και το θέμα των χρεών. 
 
Παρά τις αποτυχίες του ΠΑΟΚ, αφού χάθηκε το κύπελλο, η συμμετοχή στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λίγκ και στην συνέχεια (πάντα κατά χρονική σειρά) το πρωτάθλημα, ο Σαββίδης δείχνει πιο αποφασισμένος παρά ποτέ, για να πετύχει στον ΠΑΟΚ. Άλλος, αν ήταν στην θέση του, μπορεί να «λύγιζε», να σφύριζε αδιάφορα, να τα παρατούσε. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ όμως, όπως πληροφορούμαι, από συζητήσεις που έκανε με ανθρώπους του ΠΑΟΚ, τονίζει ακριβώς το αντίθετο. Πείσμωσε περισσότερο από τις αποτυχίες. Πικράθηκε, ναι, αλλά βάλθηκε να φέρει τον ΠΑΟΚ εκεί που πρέπει. Η τρέχουσα μεταβατική περίοδος, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, απλά θα αποδείξει εάν μπορεί η ομάδα να φθάσει σε έναν και μοναδικό στόχο που της έχει απομείνει. Την συμμετοχή, στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λίγκ. Όπως κι αν έχει όμως, πρόθεση του Σαββίδη, είναι να οδηγήσει την ομάδα σε έναν δρόμο που θα φέρει αποτελέσματα. 
 
Οι κινήσεις του Ιάκωβου Αγγελίδη από την μία, η παρουσία επί αρκετές ημέρες του γιου του, Γιώργου Σαββίδη στην Θεσσαλονίκη και οι επαφές που έκανε, επιβεβαιώνουν πως θέλει να αλλάξει άμεσα το κλίμα. Αυτή τη εικόνα της άδειας Τούμπας  δεν θέλει να την δει ξανά. Για αυτό τον λόγο και ενεργοποιήθηκε ο γιος του Γιώργος, προκειμένου να έρθει (σύντομα) σε επαφή με τους οπαδούς, για να αρχίζει να αλλάζει το κλίμα. Για τα υπόλοιπα, χρειάζεται χρόνος και επιμονή στον στόχο που θα τεθεί, όχι μόνο μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά κυρίως για τον στόχο που θα μπει για τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά άρθρα