Επαγγελματίας και πεισματάρης

Με αφορμή το ταξίδι… Φιλέα Φογκ που έκανε ο Ματιέ Ντοσεβί για να προλάβει να είναι παρών στην προπόνηση του Ολυμπιακού, αξίζει να επισημανθεί η γενικότερη προσπάθεια που έχει κάνει ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, σε ένα μακρύ ταξίδι καθιέρωσης στην ενδεκάδα της ομάδας του και στη συνείδηση των οπαδών της. 
 
Ο Ντοσεβί ταξίδεψε περίπου 30 ώρες συνδυάζοντας και αλλάζοντας πτήσεις προκειμένου να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του με το σύλλογό του, έχοντας παίξει νωρίτερα στο φιλικό Μαυρίκιος-Τόγκο στην άλλη άκρη του κόσμου. 
 
Η επαγγελματική ευσυνειδησία του πήρε «αστέρι» από τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού, αλλά εδώ και καιρό ο Ντοσεβί έχει πείσει ότι είναι μια μεταγραφή απόλυτης χρησιμότητας για το κλαμπ. 
 
Δεν πρόκειται φυσικά για τον εξτρέμ που θα θέλξει το κοινό με τις ενέργειές του, θα ξεσηκώσει εξέδρες ή θα αφήσει εποχή στον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρό μας. Πολλοί πιστεύουν ότι ο Ντοσεβί των τριών γκολ και των δύο ασίστ στη φετινή Λίγκα δεν είναι ο ακραίος επιθετικός που θα έπρεπε να ποντάρει ως βασικό μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. 
 
Δεν μπορεί, όμως, κανείς να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεν απογοητεύεται και απαντά με πείσμα, δουλειά και προσπάθεια βελτίωσης σε όσα «στραβά» συμβαίνουν στην πορεία του.
 
Στις αρχές της σεζόν ο Ντοσεβί είχε δύο μεγάλες απογοητεύσεις, με τον αποκλεισμό του από τον Μίτσελ για τα παιχνίδια της Ευρώπης, καθώς το όνειρό του να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε εκτός…λίστας, όπως και έναν τραυματισμό που είχε το φθινόπωρο και τον άφησε αρκετά πίσω. Προς το τέλος της περσινής χρονιάς ήρθε και μια εξτρά ταλαιπωρία, όταν έκανε ταξίδια για να μπορέσει να πάρει διεθνείς συμμετοχές με το Τόγκο αλλά κάποια γραφειοκρατικά θέματα δεν του επέτρεψαν ούτε αυτό. 
 
Δεν τα παράτησε ποτέ. Και κατάφερε τους επόμενους μήνες:
 
1. Να είναι στην ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού για το Γιουρόπα Λιγκ. 
 
2. Να παίξει με την Εθνική της χώρας του και να είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια της. 
 
3. Να είναι ο βασικός δεξιός εξτρέμ του Ολυμπιακού, έχοντας κατανοήσει απολύτως το ρόλο που του δίνει ο Περέιρα, με πιο απλό τρόπο παιχνιδιού, με μεγαλύτερη παρουσία στην αντίπαλη περιοχή και με σημαντικότερη συμμετοχή σε όλη της λειτουργία της ομάδας, επιθετικά και αμυντικά.
 
Η ταχύτητα, το ομαδικό πνεύμα, η καλή ντρίμπλα και αλλαγή πορείας στα μπασίματά του είναι προσόντα που διαθέτει σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που χρειάζεται δουλειά είναι οι καλύτερες επιλογές του σε τελικές πάσες, σέντρες και τελειώματα φάσεων. 
 
Όπως φυσικά και να διατηρήσει την υπομονή και αποφασιστικότητά του, εφόσον ο Ολυμπιακός προχωρήσει – όπως είναι και το πιθανότερο – σε απόκτηση παίκτη στη θέση του, ο οποίος θα προορίζεται για βασικός. 

Σχετικά άρθρα