Τόμιτς: «Δεν μας φοβίζει η ΤΣΣΚΑ»

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να διεκδικήσει αρχικά την πρόκριση στον τελικό του Final 4 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ο Μίλαν Τόμιτς τόνισε ότι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν αποτελεί φόβητρο και πως ο Ολυμπιακός έχει εντοπίσει τις αδυναμίες της και εκεί θα χτυπήσει.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τόμιτς στην Sportday:
Πώς περιμένει ο ίδιος το ένατο Final 4 του: «Κάθε Final 4 είναι ξεχωριστό και δεν μπορείς να το συγκρίνεις. Το μόνο που είναι… ίδιο σε σχέση με το προηγούμενό μας στο Λονδίνο είμαστε εμείς, η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ (γέλια). Προστέθηκε και η Φενέρμπαχτσε που κάνει… ντεμπούτο. Δε μπορώ να πω ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Εμείς δουλεύουμε καλά, μένουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι για να πάμε στην Μαδρίτη και να βγάλουμε στο παρκέ ενέργεια και όλα τα στοιχεία της δουλειάς που έχουμε κάνει φέτος», απαντά.
Για το αν νιώθει δικαιωμένος για την εξέλιξη της χρονιάς: «Τόσα χρόνια στον αθλητισμό, έχω μάθει πως αν είσαι δυνατός και διατηρείς την πνευματική σου ισορροπία, μέσα από τα προβλήματα θα βγει κάτι καλό. Αρκεί να μην τα παρατήσεις τη στιγμή που έρχεται η δυσκολία. Αν παλέψεις, συνήθως θα ανταμειφθείς, αφού στο μεταξύ είναι σίγουρο πως θα έχει “χτίσει” χαρακτήρα, είτε σαν ομάδα, είτε σαν άνθρωπος».
Για τον ρόλο της ήττας από τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο: «Σίγουρα χρειάζεται να πιστεύεις στις δυνατότητές σου. Το αρχικό σοκ στην σεζόν, μπορεί όπως αποδείχθηκε να μας έκανε και καλό. Οι παίκτες, οι προπονητές, η διοίκηση και ο κόσμος, πάλεψαν μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό, καταφέραμε όλοι μαζί να αντιστρέψουμε εντελώς το κλίμα και τώρα να ετοιμαζόμαστε για την Μαδρίτη», τονίζει.
Για το που πρέπει να εστιάσει ο Ολυμπιακός στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ: «Από την αρχή της χρονιάς ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει δώσει το… στίγμα μας πως όλα αρχίζουν από την άμυνα. Όμως σε αυτά τα παιχνίδια δεν πρέπει να στηρίζεσαι μόνο σε αυτή, αλλά οφείλεις να υπερβάλεις εαυτό και να είσαι όσο το δυνατόν καλύτερος και επιθετικά. Αν βάλεις κάποια “μεγάλα” σουτ, είναι σημαντικό γιατί μεταφέρεις έξτρα πίεση στον αντίπαλο. Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά στην άμυνα και να προσπαθήσουμε να… αιφνιδιάσουμε την ΤΣΣΚΑ με κάποια καινούργια στοιχεία στην επίθεση».
Για το αν είναι η καλή εικόνα του Ολυμπιακού στα δύο φετινά ματς με την ΤΣΣΚΑ ένας οδηγός αισιοδοξία: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ΤΣΣΚΑ είναι μία πολύ καλή και “γεμάτη” ομάδα. Έχει πάει σε πολλά Final 4 και “διψάει” για να επιστρέψει στην κορυφή μετά από αρκετά χρόνια. Όμως, δεν αποτελεί φόβητρο, ούτε μπορεί να πει κανείς πως δεν έχει πιθανότητες να την νικήσει. Υπάρχουν αδυναμίες και στην άμυνά και στην επίθεσή της, στις οποίες εμείς πρέπει να “χτυπήσουμε” για να είμαστε εμείς που θα χαμογελάσουμε στο τέλος», τονίζει.
Η πρόκριση στο Final 4 συνιστά ήδη μεγάλη επιτυχία, αλλά… «Από μία οπτική γωνία ναι, όμως όταν είσαι σε αυτή την ομάδα η φιλοσοφία σου πρέπει να είναι ταυτισμένη με την πρωτιά. Σίγουρα δεν είναι λίγο αυτό που έχουμε κάνει, όμως επιτυχία είναι να κατακτάς τίτλους και γι’ αυτό πάμε στην Μαδρίτη», ξεκαθαρίζει ο Μίλαν Τόμιτς.
Ποιο ήταν το πιο κομβικό σημείο της σεζόν: «Αρχικά η καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις και αυτό που “χτίζουμε” βήμα-βήμα. Στο αγωνιστικό, νομίζω πως το μεγάλο “διπλό” στην Βαρκελώνη μας έδωσε τρομερή ώθηση. Ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση σε συνδυασμό με τη νίκη στο ΟΑΚΑ, μας βοηθούν ψυχολογικά για να είμαστε έτοιμοι για την Μαδρίτη», η απάντησή του.
Ποιο Final 4 θυμάται πιο έντονα και γιατί: «Όλα μου έχουν αφήσει ευχάριστες και δυσάρεστες αναμνήσεις και είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιο. Μπορεί η απάντηση “Κωνσταντινούπολη” για τον τρόπο που κερδίσαμε να φαντάζει… εύκολη, όμως όσο και αν φαίνεται παράξενο, θα προτιμούσα να ξαναζούσα αυτό του Λονδίνου, γιατί ήρθε με λιγότερο… άγχος (γέλια). Από αυτό της Τουρκίας, αν γινόταν, θα ήθελα μόνο να ζήσω ξανά το τελευταίο σουτ και όχι αυτά που προηγήθηκαν…».
Ποιο Final 4 θα ήθελε να ξεχάσει: «Δε μπορεί να φύγει από το μυαλό μου παρότι έχουν περάσει 21 χρόνια ο τελικός του Τελ Αβίβ με την Μπανταλόνα. Και για τον τρόπο που χάθηκε το τρόπαιο, αλλά κυρίως για το γεγονός πως μάθαμε πολλά από αυτή την ήττα. Αν δεν μάθεις να χάνεις, δεν θα μάθεις και να νικάς και νομίζω πως από αυτή την απώλεια, βγήκαμε μελλοντικά νικητές».

Σχετικά άρθρα