Ο Δέλλας, ο Κρισάντους και το μαρτύριο που δεν έχει τελειωμό

Πέρασε και η ταλαιπωρία στη Ριζούπολη, τα ματάκια μας “πονέσανε” για όγδοο σερί παιχνίδι στα play off και όλοι πλέον παρακαλάμε γονυπετής να ολοκληρωθούν -έστω και λίγες μέρες- νωρίτερα τα play off διότι αυτή η εικόνα απλά δεν παλεύεται.

Τί να πιάσεις και τί να αφήσεις από την αναμέτρηση – αγγαρεία της Ριζούπολης. Οι “κιτρινόμαυροι” για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν κάκιστοι και απογοήτευσαν με την απόδοσή τους. Και το κακό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι η δικαιολογία είναι έτοιμη στο στόμα τους. Πολύ πρόχειρη…

Εγώ θα δεχθώ ότι η ΑΕΚ “χτυπήθηκε” από τραυματισμούς και ατυχίες, έγινε άνω κάτω το πρόγραμμά της λόγω του ξεκίνα – σταμάτα των “υποχρεώσεών της, ωστόσο η διάθεση και η προσπάθεια είναι κάτι διαφορετικό από το να παίζεις με το πόδι στο γκάζι.

Στα play off ειλικρινά δεν περίμενα να δω μία ομάδα να παίζει όπως στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” ή με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Πίστευα όμως ότι οι παίκτες του Δέλλα θα βγάλουν εγωισμό και θα διατηρήσουν τα καλά στοιχεία που έδειχναν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Διαψεύστηκα.

Οι παίκτες παρουσιάζονται καταπονημένοι, δίχως ιδέες βγάζουν εκνευρισμό στο παιχνίδι τους, δεν έχουν καμία φρεσκάδα. Κάνουν αγγαρεία όσοι γνωρίζουν ότι θα μείνουν και τη νέα σεζόν, ενώ όσοι είναι απλά στην πόρτα εξόδου, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πάρτε για παράδειγμα τον Καραγκκιολίδη. Σε δύο ματς τον “κρέμασαν” ισάριθμες φορές από τη… σέντρα. Ο Πεταυράκης δε χθες ήταν χειρότερος ακόμα και από τα… σημαιάκια του κόρνερ.

Και για να μη νομίζετε ότι τα βάζουμε με “τελειωμένους”, η εικόνα του Αραβίδη που είναι ένας από τους MVP της σεζόν (ειδικά στο β’ γύρο) δεν είναι καλή στα δύο τελευταία ματς. Βγάζει εκνευρισμό και νεύρα, πράγμα αδικαιολόγητο για την εμπειρία του. Δεν είναι 20 χρονών.

Δε γίνεται να αρπάζεται στην Κόρινθο και να κάνει το ίδιο και στη Ριζούπολη (δις μάλιστα ασχέτως αν δεν είδε κάρτα χθες). Καταλαβαίνω ότι -μπορεί να- είναι στα όριά του, ότι είναι κουρασμένοςς, αλλά αν δεν νιώθει καλά, ας το πει στον Δέλλα και ας διαχειριστεί ο προπονητής την κατάστασή του.

Όσο για τον Μακόλεϊ Κρισάντους, ειλικρινά απορώ… Τον θεοποίησαν πάλι -ορισμένοι που η τελευταία φορά που κλώτσησαν μπάλα πρέπει να ήταν στο νήπιο- διότι πέτυχε δύο γκολ. Όπως τον είχαν “μυθοποιήσει” όταν είχε σκοράρει στα κεκλεισμένα των θυρών φιλικά των Σπάτων.

Η πλάκα είναι ότι γράφουν καλά λόγια για τον “Μάκη” άνθρωποι που δεν ήταν καν στο γήπεδο για να δούνε τις κινήσεις του σε όλο το υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης. Να δούνε την αγωνιστική του συμπεριφορά όταν δύο φορές που η ΑΕΚ ήταν σε θέση άμυνας πήγε στον πάγκο για να αλλάξει παπούτσια!!!

Την πρώτη τον πρόλαβε ο Δέλλας και τον έστειλε πίσω στον αγωνιστικό χώρο για το στημένο που είχε κερδίσει ο Απόλλωνας. Τη δεύτερη απλά η ΑΕΚ αμυνόταν για δύο λεπτά με εννιά, καθώς στο ίδιο χρονικό σημείο που ο Κρισάντους έδενε τα κορδόνια του, είχε τραυματιστεί και ο Ρόβας και του παρέσχονταν οι πρώτες βοήθειες.

Ειλικρινά, προσπαθώ να θυμηθώ αν έχει περάσει άλλος επιθετικός τόσο στον… κόσμο του από την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια και πλην του Φουρτάδο δεν μπορώ να θυμηθώ κάποιον σε ανάλογη nirvana.

Παρόλα αυτά οφείλω να σημειώσω ότι στη Ριζούπολη πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και πέτυχε δύο γκολ σεντερφορίσια. Ειδικά το δεύτερο ίσως να δείχνει κάποια πράγματα από τις δυνατότητές του, οι οποίες έπεισαν τον Μιλοβάνοβιτς να “εγγυηθεί” για την απόκτησή του.

Αν θα μείνει και του χρόνου στην ΑΕΚ δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να πάει με τον “Μάκη” να κάνει πρωταθλητισμό. Αν τον πήρε για τριτοτέταρτο φορ, για ποιό λόγο αυτά τα λεφτά δεν τα δίνει η ΑΕΚ αλλού; Ποιός ο λόγος να τον διατηρήσει στο ρόστερ της; Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω.

Κεφάλαιο Δέλλας: Το μέλλον του “Κολοσσού” παραμένει ακόμα μετέωρο. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά το ότι μπήκαμε στον Ιούνιο και δεν έχει ανακοινωθεί η παραμονή του στον πάγκο της Σουπερλιγκάτης ΑΕΚ. Εκτός και αν περιμένουν στο “στρατόπεδο” του “δικεφάλου” τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου για να το συνδυάσουν. Ας κάνουμε λοιπόν λίγη υπομονή ακόμα.

Από εκεί και πέρα, ο 39χρονος προπονητής έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για αυτή την εικόνα της ΑΕΚ στα play off. Εκ του αποτελέσματος και δη της εικόνας της “Ένωσης” αποδεικνύεται ότι δεν κατάφερε να εμπνεύσει τους παίκτες του να δείξουν ανάλογη εικόνα με αυτή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ σε πιο σοβαρά ματς από αυτά που έδωσε στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Ναι όπως προαναφέραμε είχε σοβαρές απουσίες, αλλά η διαχείριση είναι ένα θέμα που αφορά τον προπονητή. Το κίνητρο δεν το βρίσκει σε καμία ομάδα μόνος του ο παίκτης. Για αυτό άλλωστε χρειάζεται ο προπονητής. Όχι για να βγάζει μόνο την ενδεκάδα.

Για το τέλος άφησα τη δικαιολογία των 300 ημερών. Δεν τη δέχομαι. Και δε θα σας μιλήσω για μεγάλες ομάδες του εξωτερικού όπως η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους που για παράδειγμα έχουν ακόμα υποχρεώσεις και παίζουν σε top επίπεδο.

Ας μιλήσουμε για την εικόνα του Αστέρα Τρίπολης. Ο οποίος ξεκίνησε προετοιμασία πριν την ΑΕΚ (!) και έδωσε το πρώτο του επίσημο -και δη ευρωπαϊκό- ματς στις 17 Ιουλίου του 2014! Ο δε Ατρόμητος έδωσε το πρώτο του επίσημο ματς στις 31/7/2014.

Θέλετε να μιλήσουμε και για τον Παναθηναϊκό που το πρώτο του επίσημο ματς ήταν στις 30/7/2014. Τον ΠΑΟΚ θα τον αφήσω απέξω γιατί εκεί είναι ιδιαίτερα τα πράγματα.

Αυτές τις ομάδες θα κληθεί να ξεπεράσει η ΑΕΚ τη νέα σεζόν. Και μετά θα πρέπει να κοιτάξει το πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό. Για να ξέρουμε τί λέμε.

Σχετικά άρθρα