Η βραδιά της Ευρώπης

Το Βερολίνο υποδέχεται απόψε το βράδυ (21:45, ΝΕΡΙΤ, Νοvasports 1, REAL FM 97,8) τις δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για τη μάχη που θα κρίνει τον πρωταθλητή των πρωταθλητών.
Η Μπαρτσελόνα είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί και θέλει απόψε το βράδυ να ανέβει ξανά, για 5η φορά στην ιστορία της, στην κορυφή της Ευρώπης. Από την άλλη μεριά η Γιουβέντους διεκδικεί την τρίτη κούπα στην ιστορία της.
Δύο ομάδες με διαφορετική φιλοσοφία συγκρούονται στο Βερολίνο. Η Μπαρτσελόνα με το επιθετικό της ποδόσφαιρο, με την φαντασία αλλά και τις φοβερές εμπνεύσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο κοντράρεται με το ποδόσφαιρο της τακτικής και της δύναμης της Γιουβέντους.
Μπορεί οι Καταλανοί να είναι το φαβορί ωστόσο κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την «Κυρία» η οποία επιστρέφει μετά από χρόνια σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι καλείται να βάλει φρένο στο… διαστημικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Πως θα το καταφέρει αυτό; Ο τεχνικός της Γιουβέντους σκοπεύει να παρατάξει την τετράδα Λιχτστάινερ, Εβρά, Μπονούτσι και Μπαρτζάλι στην άμυνα. Εκτός θα είναι ο Κιελίνι ο οποίος υποφέρει από μυϊκό τραυματισμό στη γάμπα. Στο κέντρο δίπλα σους Πίρλο και Βιδάλ, προορίζονται οι Μαρκίζιο και Πογκμπά. Στην γραμμή κρούσης θα βρεθεί Ο Τέβες ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο… παρτενέρ του, με τους Μοράτα και Γιορέντε να είναι υποψήφιοι. Κάτω από τα δοκάρια της Γιούβε η θέση είναι… καπαρωμένη από τον Τζίτζι Μπουφόν.
Από την άλλη μεριά ο Λούις Ενρίκε τοποθετεί στην σκακίερα του Βερολίνου τον Τερ Στέκγεν στην εστία της Μπαρτσελόνα. Η αμυντική τετράδα θα αποτελείται από τους Άλβες, Άλμπα, Πικέ και Μασεράνο. Μπροστά τους θα βρίσκεται ο Μπουσκέτς ενώ Ινιέστα και Ράκιτιτς θα… δημιουργούν. Επιθετικά η Μπαρτσελόνα θα τοποθετήσει τα πυρηνικά της όπλα. Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες είναι η τριπλέτα που καλείται να σπάσει την άμυνα της Γιούβεντους.
Απόψε το βράδυ Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα καθηλώνουν το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κοινό σε μία μοναδική παράσταση στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη για φέτος.

Σχετικά άρθρα