Παίρνει διαβατήριο FYROM ο Ντάνστον

Η Εθνική ομάδα δεν φαίνεται ότι θα… γλιτώσει να βρει ως αντίπαλο τον Μπράιαντ Ντάνστον στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (5-20/9). Ο 29χρόνος Αμερικανός σέντερ, που μετά από μια διετία στον Ολυμπιακό υπέγραψε στην Αναντολού Έφες, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να πάρει σλοβενικό διαβατήριο. 

Ο νόμος στην Σλοβενία, ωστόσο, προβλέπει την παραμονή, τουλάχιστον, για ένα χρόνο στην χώρα προκειμένου να δοθεί διαβατήριο σε πολίτη άλλης προέλευσης και ο Ντάνστον δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτή την απαίτηση. Μετά την αρνητική εξέλιξη που είχε η προσπάθεια να πάρει ο 29χρόνος σέντερ σλοβενικό διαβατήριο, προέκυψε το ενδεχόμενο να γίνει κοινοτικός με την έκδοση διαβατηρίου από την FYROM.

Η ΠΓΔΜ, όπως και η Σλοβενία, είναι αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ και στον Γ’ Όμιλο, που θα φιλοξενηθεί στο Ζάγκρεμπ, και στον οποίο μετέχουν ακόμη οι Κροατία, Γεωργία και Ολλανδία. Εάν έχουν θετική κατάληξη οι προσπάθειες να αποκτήσει ο Ντάνστον διαβατήριο της FYROM, αναμένεται ο Αμερικανός σέντερ να ενισχύσει την Εθνική ΠΓΔΜ στο Ευρωμπάσκετ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Σχετικά άρθρα