Σαββίδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν αγοράζει παιχνίδια»

Σημαντικές δηλώσεις από τον Ιβάν Σαββίδη στην ΕΡΤ3. Αναφέρθηκε στις μεταγραφές που δεν έγιναν ως τώρα, μίλησε για τη συνεργασία με τον Αναστασιάδη, για τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε και τον Αλέξη Τσίπρα.
Για τις μεταγραφές, τους στόχους του ΠΑΟΚ και το ματς με την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ είπε:“Δεν υπάρχει πρόβλημα στην χρηματοδότηση, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πηγαίνουμε στην παραλία και να πετάμε τα λεφτά στην θάλασσα. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές τους οποίους θα μπορούσαμε να τους φέρουμε εδώ, αλλά δεν θα μπορέσουν να κατανοήσουν τον ΠΑΟΚ.Εγώ στεναχωρήθηκα με τον προηγούμενο μήνα όχι με την ήττα στην Κροατία δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Οι στόχοι μας είναι οι ίδιοι, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να συμπεριφερθεί όπως συμπεριφερόταν. Θα είναι ο εφιάλτης τους το να μην φέρονται καλά στον ΠΑΟΚ”.
Για το θέμα της ενίσχυσης αλλά και συνεργασία του με τον Άγγελο Αναστασιάδη τόνισε:“Η Ελλάδα είναι ενδιαφέρουσα χώρα, ο δημοσιογράφος γράφει ότι του έρθει στο κεφάλι και μερικές φορές μαθαίνω από αυτόν τι κάνω που είμαι και τι σκέφτομαι. Πέρυσι εγώ απαιτούσα μεταγραφές, ο Αναστασιάδης έλεγε έχω καλή ομάδα, όλα καλά με τα παλικάρια μου. Και εγώ έλεγα δεν βλέπω άμυνα! Η Παναγία θα είναι η άμυνα μας; Ο Αναστασιάδης είναι πιστός στον ΠΑΟΚ, αγαπάει την ομάδα, το λάθος μου είναι ότι εγώ πίστεψα πως μπορώ να τον ανεβάσω στον θρόνο του ΠΑΟΚ.
Φάκελος Ελληνικό Ποδόσφαιρο και Ολυμπιακός, με τον Σαββίδη να λέει πολλά και ενδιαφέροντα:“Πίστευα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν καθαρό, αν συνεχιστεί αυτό που γίνεται γιατί να φέρνουμε ακριβούς παίκτες;Θυμάστε το Ολυμπιακός-Βέροια; Είχα μείνει έκπληκτος! Λέγανε ότι είτε θα γίνει αυτό είτε θα διώξουμε τους ποδοσφαιριστές. Ο εισαγγελέας και ο ανακριτής λένε το ίδιο πράγμα, παρόλα αυτά το τρένο προχωρά χωρίς φρένα. Δεν θέλω να λύσω τα προβλήματα με τις ελληνικές μεθόδους. Πως είναι επιτρεπτό σε κάθε ομάδα να έχουν δανεικούς παίκτες! Αυτό καταστρέφει το ποδόσφαιρο.Ο ΠΑΟΚ δεν αγοράζει παιχνίδια, αν μπορέσουμε να νικήσουμε νικήσαμε, αν όχι ντρεπόμαστε. Ξέρουν το σκορ, ποιος θα σκοράρει, ποιος θα σφυρίξει. Ελπίζω η φετινή χρονιά να είναι διαφορετική”.
Για την σχέση του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη ξεκαθάρισε:“Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι φίλος μου, αλλά με την ΑΕΚ εμείς θα παλέψουμε και θα το δείτε αυτό! Αν ο Μελισσανίδης θελήσει να γίνει δεύτερος Μαρινάκης τότε θα σταματήσει να είναι φίλος μου! Είναι λυπηρό και ντροπή το σημείο που έφτασε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο με σκληρό ανταγωνισμό θα πετύχουμε πράγματα. Όταν θα υπάρχουν 5-6 αυτοτελείς ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο τότε αυτό θα είναι καλό”
Τέλος για την σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και το πρόσφατο ταξίδι στην Ρωσία τόνισε:“Εγώ ήθελα να υποδεχτούν τον Τσίπρα σαν δικό τους άνθρωπο και τον υποδέχτηκαν έτσι. Επειδή εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό. Δεν πρέπει να αξιολογήσω εγώ την κυβέρνηση, αλλά ο ελληνικός λαός. Εγώ θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να αισθάνεται όμορφα στην Ρωσία ο κύριος Τσίπρας”

Σχετικά άρθρα