Καταγγελίες ΠΑΟΚ στην UEFA για Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Αστέρα

Μόνο με σταυρωμένα χέρια δεν κάθονται οι επιτελείς του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα αν και δεν επιδιώκουν να δημοσιοποιήσουν με πολύ εμφατικό τρόπο τις κινήσεις τους, για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός και το μεταφέρουμε βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πως ο επίσημος ΠΑΟΚ έχει καταθέσει συγκεκριμένες καταγγελίες στην UEFA εναντίον του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρομήτου. Και οι καταγγελίες έγιναν στην ευρωπαική ομοσπονδία για να κινητοποιηθούν οι ανάλογοι μηχανισμοί και οι επιτροπές της UEFA.
Είναι ενδεικτικό πως ο ΠΑΟΚ απευθύνεται στην UEFA τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, προσπαθώντας να δημιουργήσει ερεθίσματα για να ασχοληθούν με το ελληνικό ποδόσφαιρο. 
Η τελευταία προσπάθειά του επίσημου ΠΑΟΚ ηταν η καταγγελία που έκανε η ΠΑΕ εναντίον του Ολυμπιακού, του Αστέρα Τρίπολης και του Ατρομήτου που έχουν εκκρεμοδικίες σχετικά με το ποδόσφαιρο.
 Για τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο, συμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, η UEFA δεν θα κάνει ακρόαση, απλά θα εκδώσει σχετικές αποφάσεις  συμφωνα με τα υπομνήματα που έχουν κατατεθεί από κάθε ενδιαφερόμενη πλευρά.
Από την άλλη όμως, η υπόθεση του Ολυμπιακού θα δικαστεί την Πέμπτη στη Νιόν και η UEFA έχει συμπτύξει τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον ΠΑΟΚ (αλλά και από τον Παναθηναικό) σε μια ακρόαση. Ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπηθεί από νομικούς ενώ θα προίσταται των θέσεων του ΠΑΟΚ ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.
Ο ΠΑΟΚ στην ουσία κινείται με αυτόν τον τρόπο, επιδιώκοντας να ασκηθεί μία λογική πίεση για τα ανοιχτά ελληνικά ζητήματα του ποδοσφαίρου, για τα οποία η UEFAπρέπει να έχει απόλυτη γνώση και να λάβει άμεσα τις σχετικές αποφάσεις. Ο ΠΑΟΚ, υπενθυμίζουμε πως εδώ και 18 μήνες έχει ξεκινήσει αυτή την διαδικασία. 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα υπομνήματα που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ για τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης κατατέθηκαν στην UEFA μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ καθώς ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ ειναι η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σχετικά άρθρα