Ο 2ος οίκος στον αστρολογικό σου χάρτη και η ερμηνεία του thumbnail
Ο 2ος οίκος αντιπροσωπεύει το ρήμα «έχω», τα χρήματα, τα κεκτημένα, τα υλικά αγαθά, τα έσοδα-έξοδα και την διαχείριση τους, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την προσωπική μας αξία...

Ο 2ος οίκος στον αστρολογικό σου χάρτη και η ερμηνεία του

Ο 2ος οίκος αντιπροσωπεύει το ρήμα «έχω», τα χρήματα, τα κεκτημένα, τα υλικά αγαθά, τα έσοδα-έξοδα και την διαχείριση τους, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την προσωπική μας αξία, το τι είναι για μας ασφάλεια, που έχουμε ανάγκη για σταθερότητα, τις ικανότητες μας και την ουσιαστική δύναμη μας, όπως και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον έρωτα όσον αφορά τις σταθερές σχέσεις. Επιπλέον από τον 2ο οίκο του ωροσκοπίου λαμβάνουμε και την πληροφορία με ποιο τρόπο ένα άτομο θα καταφέρει στη ζωή του να βγάλει χρήμα, δηλαδή το επάγγελμα που θα κάνει, το οποίο και θα του αποδίδει κάποια έσοδα.


Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:


   • Δες την ακμή (το ξεκίνημα δηλαδή) του δεύτερου οίκο σου.

  • Παρατήρησε ποιος πλανήτης βρίσκεται στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σου!

  • Αν δεν έχεις πλανήτη στον δεύτερο οίκο, τότε δες ποιος είναι ο κυβερνήτης του. Για παράδειγμα  αν η ακμή του 2ου είναι στον Κριό – Κυβερνήτης είναι ο Άρης, αν είναι στον Ταύρο – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Δίδυμο – Κυβερνήτης Ερμής, Καρκίνος – Κυβερνήτης Σελήνη, Λέων – Κυβερνήτης Ήλιος, Παρθένος– Κυβερνήτης Ερμής, Ζυγός – Κυβερνήτης Αφροδίτη, Σκορπιός – Κυβερνήτης Πλούτωνας, Τοξότης  – Κυβερνήτης Δίας, Αιγόκερως – Κυβερνήτης Κρόνος, Υδροχόος – Κυβερνήτης Ουρανός, Ιχθύς – Κυβερνήτης Ποσειδώνας.


 


Τι σημαίνουν οι πλανήτες στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σου;


 


Ήλιος στον 2ο οίκο


Αγαπάς ιδιαίτερα τα χρήματα και τα υλικά αγαθά και διοχετεύεις όλη σου την ενέργεια για να τα αποκτήσεις.  Διαθέτεις μεγάλες φιλοδοξίες  με βασικό σου στόχο την απόκτηση στάτους και χρημάτων προκειμένου να νιώθεις ασφάλεια και σιγουριά! Οι απαιτήσεις σου είναι πολλές και δεν το βάζεις εύκολα κάτω…. Αν ο Ήλιος κάνει θετικές όψεις, ξεχωρίζεις για την ικανότητα σου να διαχειρίζεσαι τα χρήματα και τα ερωτικά σου ζητήματα, αλλά και για το γούστο σου και την αισθητική σου. Αν σχηματίζει δυσαρμονικές όψεις, είσαι μάλλον πιεστικός και δογματικός στις σχέσεις σου, γίνεσαι αδίστακτος προκειμένου να κερδίσεις χρήματα και συχνά υπερεκτιμάς ή και υποτιμάς τον εαυτό σου.


 


Σελήνη στον 2ο οίκο


Η ψυχολογική σου διάθεση επηρεάζεται πλήρως από τη συναισθηματική και οικονομική σου σταθερότητα και επιτυχία. Τα οικονομικά σου διακρίνονται από συχνά σκαμπανεβάσματα, όπου και εσύ συχνά κάνεις σπατάλες και σκορπάς αλόγιστα τα χρήματά σου. Αρμονικές όψεις δείχνουν καλή οικονομική κατάσταση, κέρδη, αυτοπεποίθηση και στρωμένη ερωτική ζωή. Αντιθέτως κακές όψεις δείχνουν ανασφάλεια, οικονομική αστάθεια, κακή διαχείριση χρημάτων και ερωτικές απογοητεύσεις.  .Ερμής στον 2ο οίκο


 Σκέφτεσαι συχνά τα χρήματα και «κατεβάζεις» συνεχώς ιδέες για να βελτιώνεις την οικονομική σου κατάσταση αλλά και την συναισθηματική. Ίσως συγγενικά πρόσωπα να σε υποστηρίζουν οικονομικά και ξέρεις να διεκδικείς στον έρωτα αλλά και γενικά, αυτό που αξίζεις μέσω της επικοινωνιακής οδού. Με καλές όψεις ίσως βγάλεις αρκετά χρήματα μέσα από κάποιο επάγγελμα που σχετίζεται με συγγραφή, ΜΜΕ ή μετακινήσεις. Αν οι όψεις είναι δυσαρμονικές, ίσως είσαι κάπως σπάταλος και επιπόλαιος και στα οικονομικά αλλά και στα ερωτικά σου θέματα, που πιθανόν να έχεις αστάθεια.


Αφροδίτη στον 2ο οίκο


Ο έρωτας, η ομορφιά και το χρήμα, πρωταγωνιστούν στη ζωή σου και συχνά χρησιμοποιείς το ένα για να κερδίσεις το άλλο! Ξέρεις να απολαμβάνεις τη ζωή και αγαπάς την πολυτέλεια , τις τέχνες αλλά και τον αισθησιασμό. Πολύ πιθανόν τα κριτήρια σου για την επιλογή συντρόφου να είναι η οικονομική του κατάσταση. Θετικές όψεις υπόσχονται ή πλούσιο γάμο ή πολλά έσοδα από επάγγελμα που σχετίζεται με ομορφιά, τέχνες ή γη. Με δύσκολες, υπάρχει αίσθηση ανικανοποίητου, απληστία, τάση για βόλεμα, κτητικότητα και υπερβολική αυτοεκτίμηση.


 


Άρης στον 2ο οίκο


Είσαι δυναμικός και έχεις αστείρευτη ενέργεια στην προσπάθεια σου να αποκτάς χρήματα, αλλά και να τα σκορπάς. Η θέση αυτή υπόσχεται κέρδη σε ελεύθερους επαγγελματίες ή σε όσους εργάζονται σε σώματα ασφαλείας. Είσαι ανεξάρτητος και ανταγωνιστικός οικονομικά αλλά και ερωτικά. Με θετικές όψεις δείχνει οικονομική και συναισθηματική επιτυχία λόγω προσωπικής προσπάθειας και ισχυρή αυτοπεποίθηση. Με αρνητικές όψεις δείχνει οικονομικές απώλειες λόγω βιασύνης και προβληματική ερωτική ζωή λόγω εντάσεων και ξεσπασμάτων. 


Δίας στον 2ο οίκο


Σε ζητήματα οικονομικά και συναισθηματικά είσαι ιδιαίτερα τυχερός, γενναιόδωρος και αισιόδοξος. Αν προσέξεις και περιορίσεις την τάση σου για συνεχή ερωτική και οικονομική επέκταση, θα μπορέσεις να ζήσεις μία πολυτελή ζωή που τόσο επιθυμείς, ειδικά αν υπάρχουν αρμονικές όψεις, οι οποίες φέρνουν εύνοια και στα τυχερά παιχνίδια. Πρόσεξε όμως, αν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις, την τάση σου για προσωπική έπαρση, παράνομο φλερτ, σπατάλες και υπεραισιοδοξία για τις οικονομικές και συναισθηματικές σου υποθέσεις.


 


Κρόνος στον 2ο οίκο


 Είσαι ένας άνθρωπος σταθερός, λογικός και συνετός στη διαχείριση και της οικονομικής αλλά και της συναισθηματικής σου ζωής. Μπορείς να ζεις λιτά και δεν επιδιώκεις πλούτη και ερωτικές συγκινήσεις αλλά μια σταθερή, αξιόλογη, αξιοπρεπή και σίγουρη συναισθηματική και οικονομική καθημερινότητα. Καλές όψεις δείχνουν χρήματα από πατρική οικογένεια, οικονομική σταθερότητα, καλό γάμο και ίσως πολλά ακίνητα. Κακές όψεις δείχνουν προσωπική ανασφάλεια, οικονομικά προβλήματα και συναισθηματικές αποτυχίες.  Ουρανός στον 2ο οίκο


Αγαπάς τα χρήματα αλλά δεν ζεις για αυτά. Δεν φοβάσαι τις οικονομικές αλλά ούτε και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις και μπορείς εύκολα να αντεπεξέλθεις σε αυτές. Ενδεχομένως στη ζωή σου να αποκτήσεις χρήματα μέσα από τυχερά παιχνίδια ή με κάποιον άλλο τρόπο πέρα από το επάγγελμα ή την κληρονομιά. Αν υπάρχουν καλές όψεις, τα χρήματα έρχονται ξαφνικά στη ζωή σου ή μέσω μίας πρωτοπόρας κίνησης σου! Αν όμως υπάρχουν δυσαρμονικές, μπορείς να περιμένεις οικονομικές αποτυχίες λόγω δικού σου λανθασμένου  ρίσκου ή και τάσεις απιστίας στο συναισθηματικό τομέα. 


Ποσειδώνας στον 2ο οίκο


Αγαπάς τα χρήματα αλλά για να τα ξοδεύεις, όχι για να τα κρατάς! Πολλές φορές οι προσδοκίες σου στην ερωτική και οικονομική ζωή είναι πολύ περισσότερες από αυτό που τελικά καταφέρνεις, με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι. Στερείσαι πρακτικής λογικής και λειτουργείς κυρίως συναισθηματικά ακόμα και στα υλικά αγαθά. Καλές όψεις υποδεικνύουν πραγματοποίηση ερωτικών και οικονομικών επιθυμιών ενώ κακές όψεις φέρνουν μεγάλες συναισθηματικές ή χρηματικές απογοητεύσεις και διακυμάνσεις.Πλούτωνας στον 2ο οίκο


Αγαπάς δυνατά τον πλούτο, την εξουσία, το σεξ και την συναισθηματική ασφάλεια. Ξέρεις να απολαμβάνεις τα χρήματα αλλά ταυτόχρονα τα διαχειρίζεσαι άψογα! Δεν διστάζεις να κερδίσεις χρήματα ακόμα και μέσα από μη έντιμες δραστηριότητες ή να κάνεις γάμο από συμφέρον. Είσαι ιδιαίτερα ερωτεύσιμος και γοητευτικός. Με καλές όψεις μπορείς να περιμένεις πολλά χρήματα από κληρονομιά, ένα πλούσιο σύζυγο και συχνές οικονομικές ή συναισθηματικές ριζικές αλλαγές που θα λειτουργήσουν υπέρ σου.  Με αρνητικές όψεις υπάρχει κίνδυνος για μεγάλα οικονομικά σκαμπανεβάσματα και θα πρέπει γενικά να προσέχεις τις κινήσεις σου, ιδιαίτερα τις παράνομες σε ότι αφορά χρήματα ή έρωτα, αφού εσύ θα είσαι ο χαμένος.


 


Πηγή: www.oroskopos.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X