Ζώδια και τεχνολογία: Πώς την αντιμετωπίζει το καθένα ξεχωριστά thumbnail
Ας σκεφτούμε λίγο τη ζωή μας χωρίς τα κινητά, τα πλυντήρια, τα τρένα, τους υπολογιστές κτλ. Ό,τι έχει να κάνει σχέση με την τεχνολογία. Αλήθεια πως θα ζούσαμε; Και πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν από αυτά; Η αστρολογία αποκαλύπτει πώς αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο την τεχνολογία. Ποια εφεύρεση μισεί πιο πολύ και ποια λατρεύει; Μάθε τι θα έδιωχνε από τη ζωή του το κάθε ζώδιο και δε θα του καιγόταν και καρφί, αν εξαφανιζόταν! Εξάλλου, ζωή υπήρχε και πριν εφευρεθούν τα κινητά…

Ζώδια και τεχνολογία: Πώς την αντιμετωπίζει το καθένα ξεχωριστά

Ας σκεφτούμε λίγο τη ζωή μας χωρίς τα κινητά, τα πλυντήρια, τα τρένα, τους υπολογιστές κτλ. Ό,τι έχει να κάνει σχέση με την τεχνολογία. Αλήθεια πως θα ζούσαμε; Και πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν από αυτά; Η αστρολογία αποκαλύπτει πώς αντιμετωπίζει το κάθε ζώδιο την τεχνολογία. Ποια εφεύρεση μισεί πιο πολύ και ποια λατρεύει; Μάθε τι θα έδιωχνε από τη ζωή του το κάθε ζώδιο και δε θα του καιγόταν και καρφί, αν εξαφανιζόταν! Εξάλλου, ζωή υπήρχε και πριν εφευρεθούν τα κινητά…


Τα ζώδια και οι… περιττές εφευρέσεις!


Κριός


Αυτιά ερμητικά κλειστά. Ο Κριός είναι το ζώδιο της φασαρίας. Ό,τι και να κάνει, θα το κάνει με έντονο θόρυβο και με αυτό το τρόπο θα δείχνει ότι η παρουσία του είναι επιβλητική. Ακόμα και στο κινητό να μιλάει, η φωνή του θα είναι… στεντόρεια. Να ανησυχήσεις, όταν ένας Κριός είναι ήρεμος και ενεργεί με ησυχία. Κάτι συμβαίνει. Άρα, με το κινητό στο χέρι βαδίζει τη ζωή του μια χαρά, λες και οι άλλοι είναι υποχρεωμένοι να ακούνε τι λέει.


 


Ταύρος


Η κουζίνα του σε εντέλεια. Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που λατρεύει το καλό φαγητό και είναι… μανούλα στη μαγειρική. Το μαγείρεμα για αυτόν είναι μια ιεροτελεστία και το φαγητό τού δίνει ζωή και ενέργεια. Το γεγονός όμως ότι αφήνει τα ωραία του φαγητά να τα φτιάξει ένας… ηλεκτρικός φούρνος, του χαλάει όλη την μαγεία. Προτιμά τις παραδοσιακές καταστάσεις. Ίσως ένας παραδοσιακός φούρνος με ξύλα, να είναι αυτό που ζητάει. Τι κουζίνες με ηλεκτρονικό εγκέφαλο και κουραφέξαλα!


 


Δίδυμοι


Οι αυτόματοι πωλητές. Ο Δίδυμος λατρεύει την επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους, οπότε θα αποφύγει με κάθε τρόπο να πάει σε ένα μηχάνημα και να πάρει το νερό του, τον καφέ του, το παγωτό του, το σνακ του. Θα τον συναντήσεις να ψωνίζει στο φούρνο της γειτονιάς και θα έχει το χρόνο αλλά και τη διάθεση να μιλήσει με τον υπάλληλο και να πει τα δικά του. Άνθρωποι είμαστε στο κάτω, κάτω.


 


Καρκίνος


Τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων. Σε καμία περίπτωση δεν θα βρεις σε σπίτι ενός Καρκίνου να υπάρχει ένα μηχάνημα, που θα του πλένει αυτό τα πιάτα του. Δεν το δέχεται με τίποτα. Προτιμά ο ίδιος να πάει στο νεροχύτη του και να πλύνει με τα χεράκια του, τα άπλυτα πιατάκια του. Που προηγουμένως έφαγαν τα φιλαράκια του, που είχε καλέσει. Και έτσι του δίνεται κι η ευκαιρία να παραπονεθεί ότι κάνει τα πάντα μόνος του.


 


Λέων


Οι συνομιλίες που καταγράφονται. Το χειρότερο του Λέοντα είναι να πρέπει να πάρει κάπου τηλέφωνο, για παράδειγμα σε μια υπηρεσία για πληροφορίες, να καταγράψουν αυτά που θα πει, να τον βάλουν σε αναμονή, να του λένε να πατάει το κουμπί 1 μετά το 2 μετά το 3. Είναι έτοιμος να εκραγεί. Νιώθει μεγάλη κοροϊδία που ένας αυτόματος τηλεφωνητής του λέει τι να κάνει και είναι αμφίβολο εάν θα ξαναπροσπαθήσει να τους καλέσει.


 


Παρθένος


Τα επεξεργασμένα τεχνολογικώς τρόφιμα. Ό,τι έχει να κάνει με μεταλλαγμένα ή και απλές τροφές, όπως ένα παγωτό για παράδειγμα, που γίνεται από γάλα σε σκόνη, κάνουν τον Παρθένο να τρέχει μακριά. Του αρέσει η υγιεινή διατροφή και το θεωρεί παράλογο να τρώει οτιδήποτε έχει υποστεί επεξεργασία. Προτιμά αυτά που είναι σίγουρα, αλλιώς μένει νηστικός.


 


Ζυγός


Το πλαστικό. Το χειρότερο του Ζυγού. Θεώρει ότι όλα τα πλαστικά προσβάλουν την αισθητική του αλλά και το περιβάλλον. Αν είχε την δύναμη, θα εξαφάνιζε όλα τα πλαστικά του κόσμου και θα έβαζε τον κόσμο να ζήσει μέσα σε ένα οικολογικό περιβάλλον. Ακόμα πιο χειρότερα είναι όταν αντιληφθεί ότι κάτι που θεωρούσε οργανικό, τελικά ήταν πλαστικό.


 


Σκορπιός


Το κινητό τηλέφωνο. Το να έχει ένα κινητό ο Σκορπιός, που ανά πάσα στιγμή οι άλλοι θα βρίσκουν πού είναι και τι κάνει, το θεωρεί αδιακρισία και του ανεβάζει την πίεση στα ύψη. Μπορεί αυτός είναι σε θέση να ξέρει τα πάντα για τους άλλους και ό,τι ώρα τους θέλει, να τους βρίσκει. Αλλά κάτι που γίνεται στο πρόσωπό του, το θεώρει αγένεια. Αν δε σου αρέσει, χτύπησες λάθος πόρτα.


 


Τοξότης


Μηχάνημα αδυνατίσματος και ενδυνάμωσης. Γιατί να κλειστεί σε ένα δωμάτιο και να κάνει τη γυμναστική του, ενώ μπορεί να βγει έξω και να τρέξει στο καθαρό αέρα; Και να χάσει τα κιλά του και να γεμίσει τους πνεύμονες του με καθαρό αέρα! Διαφωνεί κάνεις μαζί του άραγε;


 


Αιγόκερως


Ρομπότ που κινεί τα αεροπλάνα, τα τρένα, αλλά και ένα σπίτι που έχει τις τελευταίες, υπερσύγχρονες ανέσεις. Πώς μπορεί ένας Αιγόκερως να έχει εμπιστοσύνη σε ένα μηχάνημα που κινεί τα πάντα για αυτόν χωρίς την άδεια του φυσικά; Να μπει σε ένα αεροπλάνο που το κινεί ένας αυτόματος πιλότος; Ένα σπίτι που λες “άνοιξε πόρτα” και ανοίγει; Ένα τρένο που τρέχει ανεξέλεγκτο, ενώ ο οδηγός ξεκουράζεται; Εάν μπορούσε να τα κάνει ο ίδιος όλα αυτά, θα τα έκανε… Ακόμα και να πετάξει αεροπλάνο!


 


Υδροχόος


Ο Υδροχόος νιώθει πως η τεχνολογία και οι εφευρέσεις διευκολύνουν τη ζωή της ανθρωπότητας, άρα και ο ίδιος χρησιμοποιεί κάθε νέο της επίτευγμα… Αλήθεια; Κι όταν κλείνει το κινητό του για μέρες για να μην τον βρουν, ή όταν πηγαίνει με τα πόδια στη δουλεία του, γιατί δεν θέλει να πάρει το τρένο; Ναι, τελικά… λατρεύει την τεχνολογία!


 


Ιχθείς


Ό,τι προγραμματίζει τη ζωή του, είναι χάσιμο χρόνου. Και φυσικά αναφερόμαστε στις συσκευές εκείνες που έχουν τη δυνατότητα να πατάς ένα κουμπί και να τα κάνουν όλα μόνες τους (βλέπε πλυντήρια, κουζίνες κτλ.). Προτιμά να τα κάνει ο ίδιος και δε θα μπει στη διαδικασία να μάθει πώς λειτουργεί ένα μηχάνημα που μπορεί να του φτιάξει ακόμα και ψωμί. Τα χεράκια του τι τα έχει; Μια χαρά τα πήγαιναν τόσο καιρό. Οπότε… συσκευές ξου, μακριά! 


ΠΗΓΗ: http://www.e-zwdia.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X