Ενημερωτική εκδήλωση του συλλόγου «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ –W4O Hellas» στη Σύρο με την ευγενική χορηγία της Roche Hellas thumbnail

Ενημερωτική εκδήλωση του συλλόγου «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ –W4O Hellas» στη Σύρο με την ευγενική χορηγία της Roche Hellas

Σταθερή στη θέση της δίπλα στις γυναίκες, η Roche Hellas, συμμετέχει με την καμπάνια «for HER» σε δωρεάν ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Σύρο, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από τον σύλλογο «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ – W4O Hellas» με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γυναικών για τους γυναικολογικούς καρκίνους και τον καρκίνο του μαστού.


Στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, μπροστά στο Δημαρχείο, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο περίπτερο, όπου οι γυναίκες θα μπορούν, από τις 10:00-13:30, να ενημερώνονται από εξειδικευμένες ιατρούς για θέματα που αφορούν τους γυναικολογικούς καρκίνους, τον καρκίνο του μαστού καθώς και τρόπους πρόληψης και έγκυρης διάγνωσης. Επιπλέον, θα παρέχεται η δυνατότητα για δωρεάν ψηλάφηση σε όσες γυναίκες το επιθυμούν.«Είναι πολύ σημαντική η διασφάλιση της πρόσβασης των γυναικών-κατοίκων νησιωτικών περιοχών σε έγκυρη πληροφόρηση και υπηρεσίες έγκαιρης διάγνωσης. Καλούμε τις γυναίκες στη Σύρο και τις οικογένειές τους να επισκεφθούν το περίπτερό μας, να κάνουν δωρεάν ψηλάφηση και να μάθουν περισσότερα για μια νόσο που αν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να αντιμετωπιστεί» σημείωσε η κα Αθηνά Χριστοπούλου, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, Ογκολογικό Τμήμα Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας, Πάτρα και  μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Γυναίκες στην Ογκολογία – W4O Hellas


Η Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas δήλωσε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας που η καμπάνια «for HER» ταξιδεύει και σε προορισμούς εκτός Αττικής. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των γυναικών σε ολόκληρη τη χώρα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου».


Η συμμετοχή της Roche Hellas σε αυτή την ενημερωτική εκδήλωση αποτελεί μέρος της πανελλαδικής καμπάνιας ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο της γυναίκας «for HER».  H καμπάνιαfor HERπου το 2016 τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και  την Ελληνική Εταιρία Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των θηλωμάτων (HPV)  είναι αφιερωμένη στις γυναίκες αλλά απευθύνεται σε όλους, καθώς όλοι έχουμε τουλάχιστον μία σημαντική γυναίκα στη ζωή μας. Με πρωταρχικό όχημα το νέο site www.forher.gr έχει στόχο τα μηνύματά της να αγγίξουν ακόμη περισσότερες γυναίκες. Πρόκειται για την πρώτη ολιστική καμπάνια τέτοιου είδους που πραγματοποιείται στη χώρα μας και αποτελεί μία πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης και αισιοδοξίας.


Ο καρκίνος της γυναίκας είναι μια πολύπλοκη νόσος και διαχωρίζεται στον γυναικείο καρκίνο που αφορά στον καρκίνο του μαστού και στον γυναικολογικό που αφορά στο γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα όπως είναι ο καρκίνος των ωοθηκών και ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας.


Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο τοπικός ραδιοφωνικό σταθμός "Empneusi 107 FM".


 


Σχετικά με τον σύλλογο «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ – W4O Hellas»


Το Μάιο του 2014, έξι γυναίκες Παθολόγοι – Ογκολόγοι μοιράστηκαν το κοινό τους όραμα και ξεκίνησαν την προσπάθεια οργάνωσης μιας ομάδας γυναικών επαγγελματιών υγείας στον χώρο της Ογκολογίας στην Ελλάδα.


Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» (W4O) είναι ένα δυναμικό δίκτυο γυναικών που ασχολούνται με την Ογκολογία, με διττό σκοπό.


Από τη μια την προώθηση του διαλόγου για ευκαιρίες, λύσεις, απαντήσεις σε κοινά προβλήματα, ένας χώρος έκφρασης και υποστήριξης των γυναικών ογκολόγων, αλλά κυρίως ένα πρωτοπόρο δυναμικό δίκτυο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς με επίκεντρο τη γυναίκα – ασθενή με καρκίνο.


Μέσω του δικτύου «Γυναίκες στην Ογκολογία», η γυναίκα ασθενής με καρκίνο θα βρει την στήριξη, την κατανόηση, την ενημέρωση που χρειάζεται αλλά και την ουσιαστική αρωγή του επιστήμονα σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την υγεία της.


Βασικός στόχος των Γυναικών στην Ογκολογία (W4O) είναι η στήριξη των οικονομικά αδύναμων ασθενών, αφενός με την κάλυψη των διαγνωστικών και μοριακών εξετάσεων οι οποίες δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία και αφετέρου, με την παροχή βοήθειας προς τις ανασφάλιστες γυναίκες με καρκίνο, μέσα από το δίκτυο των κοινωνικών ιατρείων και των άλλων φορέων κοινωνικής μέριμνας σε όλη την επικράτεια της Ελλάδος.


Επίσης μακροπρόθεσμός στόχος της εταιρείας μας είναι η δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης, μέσω της ενημέρωσης ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος όπως όλες οι άλλες που όταν εντοπιστεί έγκαιρα σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.


Στους σκοπούς μας είναι η δημιουργία ενός "μόνιμου ταμείου" για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων ασθενών με την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία, όπως π.χ. γενετικός έλεγχος και συμβουλευτική για κληρονομική προδιάθεση, αλλά και την άμεση βοήθεια ανασφάλιστων γυναικών με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, ανά την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X