Άνευ προηγουμένου μάχες μαίνονται στη Συρία

Άνευ προηγουμένου μάχες και βομβαρδισμοί μαίνονται σήμερα εντός και στα περίχωρα της συριακής πόλης Κουσέιρ, τον έλεγχο της οποίας επιδιώκει εδώ και μία εβδομάδα να ξαναπάρει από τους αντάρτες ο συριακός στρατός, υποστηριζόμενος από την λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

“Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί, που σημειώνονται σήμερα σε όλους τους άξονες εντός και εκτός της Κουσέιρ, είναι οι πιο σφοδροί από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση” του στρατού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Αμπντελραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

“Η πόλη του Κουσέιρ και οι τοποθεσίες που ελέγχουν οι αντάρτες βόρεια της πόλης, όπως η Χαμιντιγιέ, το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο της Νταμπάα και η Ααρτζούν, δέχονται σφοδρούς βομβαρδισμούς από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούν πυραύλους εδάφους-εδάφους”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “αυτή η αναζωπύρωση των μαχών αιτιολογείται από την επιθυμία της Χεζμπολάχ να κερδίσει έδαφος πριν από την ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει το βράδυ ο ηγέτης της Χάσαν Νασράλα” για την 13η επέτειο από την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τον νότιο Λίβανο.

“Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι την πλήρη απελευθέρωση της Κουσέιρ. Είμαστε στην δεύτερη και προτελευταία φάση της μάχης”, δήλωσε αξιωματικός του συριακού στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο οποίος πρόσθεσε ότι “μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 600 αντάρτες”.

Ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ εξαπέλυσαν την περασμένη Κυριακή επίθεση στην πόλη αυτή στρατηγικής σημασίας και για τις δύο πλευρές -τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες- με στόχο να ξαναπάρουν τον έλεγχό της από τους αντάρτες. Η Χεζμπολάχ έχει αποστείλει 1.700 άνδρες χωρισμένους σε 17 ομάδες.

Σχετικά άρθρα