Επιχείρηση για τον εντοπισμό 25χρονου σπηλαιοδύτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ομάδας σπηλαιοδυτών και ανδρών της πρώτης ΕΜΑΚ, προκειμένου να εντοπίσουν και να ανασύρουν έναν 25χρονο σπηλαιοδύτη, από το υποβρύχιο σπήλαιο Πηγής Σίντζι, βάθους 153 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την Κανδήλα στην ορεινή Αρκαδία.

Ειδικότερα, την Κυριακή το απόγευμα μια ομάδα τεσσάρων σπηλαιοδυτών, πήγαν στο υποβρύχιο αυτό σπήλαιο και καταδύθηκαν. Προχώρησαν περίπου 400 μέτρα και εκεί ο ένας εξ’ αυτών από άγνωστη αιτία δεν κατάφερε να συνεχίσει. Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον ανασύρουν οι υπόλοιποι τρεις της ομάδας, οι οποίοι αφού δεν τα κατάφεραν βγήκαν έξω και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας που συντονίζει την επιχείρηση, γιατρός, αλλά και κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος, για την υποστήριξη των γονιών του άτυχου 25χρονου που έχουν φτάσει έξω από το σπήλαιο.

Σημειώνεται ότι το σπήλαιο Πηγής Σίντζι έχει εξερευνηθεί, το επισκέπτονται σπηλαιοδύτες και χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Βρίσκεται στη λίστα των 30 βαθύτερων εξερευνημένων υποβρύχιων σπηλαίων στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα