Θέλετε να αδυνατίσετε; Να γράφετε όρθιοι

Αν είστε εργαζόμενοι γραφείου και θέλετε να αδυνατίσετε δίχως δίαιτα, φροντίστε να γράφετε όρθιοι επί 3 ώρες την ημέρα, συνιστά ένας κορυφαίος βρετανός ειδικός σε θέματα φυσικής κατάστασης.

Όπως λέει ο αθλητικός φυσιολόγος δρ Τζων Μπάκλυ, λέκτορας Εφηρμοσμένης Επιστήμης της Ασκήσεως στην Υγεία και επικεφαλής του Προγράμματος Καρδιοαγγειακής Αποκατάστασης στο Πανεπιστήμιο του Τσέστερ, τρεις ώρες πρόσθετης ορθοστασίας την ημέρα μπορούν να μας απαλλάσσουν ετησίως από τουλάχιστον 3,6 κιλά λίπος!

Αυτό οφείλεται στο ότι ο μέσος άνθρωπος καίει 144 θερμίδες ανά τρίωρο που βρίσκεται σε όρθια θέση. Όποιος διαθέτει περιττά κιλά, καίει ακόμα περισσότερες θερμίδες, άρα θα χάσει ακόμα περισσότερα κιλά.

Για τους εργαζόμενους γραφείου αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσουν γραφεία υψηλότερα από τα συμβατικά, τα οποία θα τους επιτρέπουν να γράφουν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους όρθιοι.

Ο δρ Μπάκλυ τονίζει ότι η πρόσθετη ορθοστασία δεν θα μειώσει μόνο το σωματικό βάρος μας, αλλά θα βελτιώσει κιόλας την κυκλοφορία του αίματος.

“Οι περισσότεροι εργαζόμενοι κάθονται στη δουλειά, μετά κάθονται στο αυτοκίνητο και στο τέλος κάθονται μπροστά στην τηλεόρασή τους, με συνέπεια να ελαττώνουν τον μεταβολικό τους ρυθμό στο μηδέν

Σχετικά άρθρα