Φωτιά στο σκηνικό βάζει η κοινή πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό θέτει η απόφαση Ευ. Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη να καταθέσουν από κοινού ως πρόταση νόμου των ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ την πρόταση νόμου του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Η κοινή αυτή πρόταση νόμου, χωρίς προηγουμένως να έχει ειδοποιηθεί ή να υπάρχει συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, δημιουργεί σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Αποτελεί κατ’ αρχήν μήνυμα στον πρωθυπουργό, ενώ εκ των πραγμάτων σηματοδοτεί την απαρχή προσπάθειας σύγκλισης των δυο χώρων.

Η συζήτηση της πρότασης νόμου στη Βουλή (από αύριο αναμένεται να συγκεντρώνονται υπογραφές για την κατάθεσή της αναμένεται να θέσει το θέμα και για τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί παρά να υπερασπίσει μια δική του πρόταση, κόντρα όμως στον πρωθυπουργό. Η ΝΔ, άλλωστε, αν και δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως στο τι θα πράξει έναντι του νομοσχεδίου, είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι δεν πρόκειται να το στηρίξει.

Ζυμώσεις από το πρωί

Η απόφαση για την πρόταση ελήφθη αργά το μεσημέρι, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Φώτη Κουβέλη.

Είχαν προηγηθεί πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ Φώφης Γεννηματά, Γιάννη Μανιάτη, Χρήστου Πρωτόπαπα αφενός και Σπύρου Λυκούδη, Θόδωρου Μαργαρίτη, Ανδρέα Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χατζησωκράτη αφετέρου.

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καταθέτουν από κοινού το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη

Σχετικά άρθρα