Προσεχώς ηλεκτρονικά tattoo και χάπια αντί για πληκτρολόγηση κωδικών

Η πρώην επικεφαλής της DARPA και νυν στέλεχος της Motorola, Regina Dugan, μίλησε στο ετήσιο συνέδριο D11 για το μέλλον της ταυτοποίησης στα smartphones και τις νέες μεθόδους που ενδέχεται να αντικαταστήσουν την πληκτρολόγηση κωδικών.

Η πρώτη από αυτές είναι ένα ηλεκτρονικό τατουάζ το οποίο περιέχει ενσωματωμένη κεραία και αισθητήρες, επιτρέποντας στο smartphone σου να αναγνωρίζει την ταυτότητα σου και να ξεκλειδώνει. Tο τατουάζ σχεδιάζεται ήδη σήμερα από την εταιρεία MC10 και μάλιστα η ίδια η Regina Dugan διαθέτει ένα πάνω από τον αριστερό της καρπό. Όπως ανέφερε, η Motorola σχεδιάζει σύντομα συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία προκειμένου να συμπεριλάβει το νέο σύστημα στα μελλοντικά της smartphones.

Η δεύτερη και ίσως ακόμη πιο παρατραβηγμένη μέθοδος ταυτοποίησης είναι η κατάποση ενός ειδικού χαπιού που σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις το τηλέφωνο σου με ένα άγγιγμα. Το χάπι περιέχει ένα μικροσκοπικό chip και μια μπαταρία η οποία τροφοδοτείται από τα οξέα του σώματός σου. Το χάπι είναι ασφαλές και εγκεκριμένο από τη FDA, ωστόσο, Motorola και Google θα αργήσουν να το υιοθετήσουν σαν μέθοδο ξεκλειδώματος στις συσκευές τους.

Πηγή:techgear.gr

Σχετικά άρθρα