Αυστραλία: Αφιέρωμα στον Καβάφη

Διεθνές Συμπόσιο διοργανώνει η Σχολή Τεχνών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιου Ουαλίας για τον Κωνσταντίνο Καβάφη, από 18 έως 20 Ιουνίου 2013. Για την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννησή του και των 80 χρόνων από τον θάνατό του, έχουν προσκληθεί, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιου Ουαλίας, να μιλήσουν επιστήμονες από όλο τον κόσμο και να συζητήσουν την πολιτιστική σημασία του έργου του μεγάλου Έλληνα ποιητή του 20ου αιώνα και γιατί υπάρχει τόσο ενδιαφέρον για την ποίησή του σήμερα.

Το ακαδημαϊκό συμπόσιο για τον Καβάφη θα πραγματοποιηθεί 18 και 19 Ιουνίου και θα παραστούν τοπικοί και διεθνούς φήμης ακαδημαϊκοί, συμπεριλαμβανομένων των Δρ Μαρία Boletsi Πανεπιστημίου Leiden, Δρ Αντώνη Δρακόπουλο Πανεπιστημίου Σύδνεϊ, Αναπληρωτή Καθηγητή Karen Emmerich Πανεπιστήμιο Όρεγκον, καθηγητή Gregory Jusdanis Πανεπιστημίου Ohio State, Καθηγητή Βρασίδα Καραλή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Σύδνεϋ Sir Nicholas Laurantos, Δρ Δημήτρη Παπανικολάου Πανεπιστημίου Οξφόρδης, Δρ Γεώργιο Συρίμη Πανεπιστημίου Yale και Καθηγητή Michael Tsianikias Πανεπιστημίου Flinders. Οι μελετητές θα συζητήσουν και θα αναλύσουν διάφορες πτυχές του έργου του Καβάφη και το ενδιαφέρον για την ποίησή του τα τελευταία χρόνια.

“Ο Ε.Μ. Forster είχε πει για τον Καβάφη, ότι βλέπει τον κόσμο από μια μικρή οπτική γωνία. Φαίνεται ότι η γωνία έχει απήχηση περισσότερο από ποτέ

Σχετικά άρθρα