Πρωτοβουλίες του αεροδρομίου Αθηνών για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πρωτοβουλίες για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (Τετάρτη 5 Ιουνίου) αναλαμβάνει και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

Ο ΔΑΑ θα προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό και θα οργανώσει περιβαλλοντικές δραστηριότητες για τα σχολεία του ενοποιημένου δήμου Σπάτων και Αρτέμιδος, ως επιβράβευση των μαθητών, οι οποίοι ανακύκλωσαν 4,5 τόνους χαρτιού το 2012, ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 40 τόνους χαρτιού. Επίσης, σε συνεργασία με τον ίδιο δήμο θα συμμετάσχει στον καθαρισμό του παραλιακού πάρκου της Αρτέμιδος, με ομάδα εθελοντών.

Ακόμη, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών χορηγεί, για 11η συνεχή χρονιά, δύο υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση) ενώ την Τετάρτη 5 Ιουνίου διοργανώνει διαγωνισμό ανακύκλωσης για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου.

Τέλος, με την υποστήριξη του ΔΑΑ και τη συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας και του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιουνίου εκδήλωση στον υγρότοπο της Βραυρώνας (έκθεση φωτογραφίας, περιήγηση του υγροτόπου κλπ).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχετικά άρθρα