Βροχές και καταιγίδες στα ορεινά

Καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και λίγες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βορειοανατολικής χώρας, περιμένουμε την σήμερα.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 29 στην Κεντρική Ελλάδα, από14 έως 26 βαθμούς στην Δυτική Ελλάδα, από 15 έως 30 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και στα νοτιότερα πελάγη δυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι δυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Αύριο αναμένονται στην κεντρική και νότια χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρους όμβρους. Τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Άνεμοι: στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Το Σάββατο περιμένουμε στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη Δευτέρα θα στραφούν στο Ιόνιο σε νότιους 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Σχετικά άρθρα