«Για μια ζωή με αξιοπρέπεια»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 το πρωί τα μέλη της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου στην Πάτρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Η ΕΣΑμεΑ στηρίζει την κινητοποίηση και τα αιτήματα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 και ώρα 9 το πρωί, έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 158, Πάτρα). Καλεί δε όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους να στηρίξουν την κινητοποίηση με την παρουσία τους!

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία τονίζει:

Υπό το βάρος της απαράδεκτης κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες τους στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ, την μακροχρόνια αναμονή που υπάρχει προκειμένου να επανεξεταστούν με όλες τις επιπτώσεις που αυτή επιφέρει (διακοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προνοιακών επιδομάτων κλπ) καθώς και την συνεχόμενη καθυστέρηση καταβολής των επιδομάτων αναπηρίας που παρατηρείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καλεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, τα μέλη των οικογενειών τους και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου (ΝΕΟ Πατρών – Αθηνών 158, Πάτρα) την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 και ώρα 9 το πρωί.

Το αναπηρικό κίνημα έως και σήμερα έχει καταβάλλει υπεράνθρωπες και συνεχείς προσπάθειες προκειμένου η οργάνωση και η λειτουργία των ΚΕΠΑ να στηριχτεί στις αρχές της αξιοπρέπειας και του σεβασμού.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο από κάθε αρμόδιο παράγοντα ότι τα άτομα με αναπηρία μάχονται για την αξιοπρέπεια τους.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα ατόμων με αναπηρία.

ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣMΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Σχετικά άρθρα