ΟΟΣΑ: Θετικές οι τάσεις για την οικονομία της Ελλάδας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ιαπωνία είναι οι μόνες μεγάλες οικονομίες στις οποίες καταγράφεται μια σταθεροποίηση της ανάπτυξης σύμφωνα με τους σύνθετους δείκτες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα. Σύμφωνα με τους δείκτες αυτούς, η Ελλάδα φαίνεται να συνεχίζει σε μια σταθερά θετική πορεία.

Οι δείκτες αυτοί έχουν σχεδιασθεί για να προβλέπουν τα σημεία καμπής σε σχέση με τις τάσεις της οικονομικής δραστηριότητας. Στις άλλες μεγάλες οικονομίες οι δείκτες του ΟΟΣΑ υποδεικνύουν μία περιορισμένη τάση, μια ελάχιστη κάμψη στην καμπύλη της ανάπτυξης.

Για το σύνολο της ευρωζώνης η τάση αυτή συνεχίζει να είναι θετική. Θετική συνεχίζει να είναι και στην Ελλάδα σύμφωνα με τις μηνιαίες ενδείξεις από την αρχή του έτους.

Με βάση το 100, για τον Ιανουάριο 2013, η καμπύλη της ανάπτυξης πέρασε στο 100,6 τον Φεβρουάριο, στο 101,1 τον Μάρτιο και στο 101,5 τον Απρίλιο.

Οι δείκτες για τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μείνει αμετάβλητοι στο 101,0 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Στην Ιαπωνία, ύστερα από τα τελευταία μαζικά οικονομικά μέτρα τόνωσης, παρατηρείται θετική άνοδος από 100,9 η καμπύλη της ανάπτυξης πέρασε στο 101,1.

Για τη Γερμανία οι δείκτες υποδεικνύουν μια ανοδική τάση έχοντας περάσει από 99,9 τον Μάρτιο στο 100 τον Απρίλιο. Ανάσχεση της πτωτικής τάσης παρατηρείται για την Ιταλία, που από το 99,8 πέρασε στο 99,9. Αντίθετα η Γαλλία με 99,6 τους τρεις τελευταίους μήνες, συνεχίζει να παρουσιάζει πτωτική τάση.

Σχετικά άρθρα