Ιταλία: Προβάδισμα της κεντροαριστεράς σε όλες τις μεγάλες πόλεις

Προβάδισμα της κεντροαριστεράς καταγράφεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις στις οποίες διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών. Ο απερχόμενος Τζάνι Αλεμάνο συνεχάρη τον κεντροαριστερό Ινιάτσιο Μαρίνο για τη νίκη του στη Ρώμη.

Με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει ξεπεράσει το ένα τρίτο των τμημάτων, ο κεντροαριστερός υποψήφιος Μαρίνο συγκεντρώνει 64,5% των ψήφων.

Οι συνδυασμοί της κεντροαριστεράς καταγράφουν επίσης προβάδισμα στην Μπρέσια (που έχει κεντροδεξιό απερχόμενο δήμαρχο) και στην βορειοανατολική πόλη Τρεβίζο, όπου κατά παράδοση η Λέγκα του Βορρά και το συντηρητικό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) κέρδιζαν με άνεση.

Στην Ιμπέρια, κοντά στην Γένοβα, ο κεντροαριστερός υποψήφιος φέρεται ότι κερδίζει την δημαρχία με το 76,1% των ψήφων.

Οι συμμαχίες του Δημοκρατικού Κόμματος του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, των Πράσινων και τοπικών σχημάτων υπερισχύουν, σύμφωνα με την μέχρι τώρα καταμέτρηση, στο Βιτέρμπο (κεντρική Ιταλία), στην Σιένα (Τοσκάνη) και στο Λόντι (Βόρεια Ιταλία).

“Η συνολική επίδοση της κεντροδεξιάς δεν είναι θετική, χάνουμε και την Ρώμη, την τελευταία μεγάλη πόλη που κυβερνούσαμε. Τηλεφώνησα ήδη στον Ινιάτσιο Μαρίνο να τον συγχαρώ

Σχετικά άρθρα