Αρχική / More / Anna's Notes / «Η ψυχή και το σώμα». Η πιο τρυφερή ταινία της χρονιάς που τελείωσε!! Μην τη χάσετε!
«Η ψυχή και το σώμα». Η πιο τρυφερή ταινία της χρονιάς που τελείωσε!! Μην τη χάσετε! thumbnail

«Η ψυχή και το σώμα». Η πιο τρυφερή ταινία της χρονιάς που τελείωσε!! Μην τη χάσετε!

Όπως έχω συνηθίσει να γράφω τελευταία στις κριτικές μου, πρόκειται για άλλη μια ταινία που αναδεικνύει το φόβο που έχουμε απέναντι στην αγάπη και την ψυχική σύνδεση μας με τους άλλους ανθρώπους.
«Η ψυχή και το σώμα» είναι μια ταινία τόσο ρεαλιστική και συγχρόνως ποιητική!! Με άγγιξε τόσο πολύ, που συγκινήθηκα, δάκρυσα, ταυτίστηκα με το πρόβλημα της μοναξιάς, της απεγνωσμενης ανάγκης για αγάπη και συντροφικότητα.
Ο τρόπος, που η σκηνοθέτης Ιλντικο Ενιεντι, αναδεικνύει την ψυχρότητα των ανθρώπων και την αποστασιοποίηση τους, εξαιτίας του φόβου τους ν’απορριφθούν, είναι διαφωτιστικός, διαπεραστικός, αποκαλυπτικός!!!
Ναι, αυτό μας συμβαίνει!!
Δεν τολμάμε να κάνουμε την υπέρβαση!!
‘‘Εκείνος’’στην ταινία τόλμησε να δηλώσει ποσο πολύ την αγαπά, έστω την ύστατη στιγμή, χωρίς να γνωρίζει ότι ‘‘εκείνη’’ έδινε τέλος στη ζωή της στην αποθεωτική σκηνή της μπανιέρας όπου αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
Όπως χαρακτηριστικά λέει η σκηνοθέτης της ταινίας το μήνυμα που θέλει να υπενθυμίσει  είναι ένα:
«Να απολαύσουν όλοι τη ζωή όπως είναι στην ουσία της και να μη χάνουν τον καιρό τους αναζητώντας μια τέλεια πραγματικότητα που δεν υπάρχει».
Αν συμφωνείτε μ’αυτο το μήνυμα μην χάσετε αυτήν την τρυφερή ταινία!!!!!Άννα Δρούζα


Πληροφορίες για την ταινίαΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑIldikó Enyedi 


ΣΕΝΑΡΙΟIldikó Enyedi


ΗΘΟΠΟΙΟΙ¨Alexandra Borbély , Géza Morcsányi, Réka Tenki 


ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν κατά τύχη ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αισθάνονται αμήχανοι, δύσπιστοι και φοβισμένοι. Διστακτικά, θα δεχτούν αυτή την παράξενη σύμπτωση και θα επιδιώξουν να αναπαράγουν στο φως της ημέρας αυτά που συμβαίνουν στο όνειρό τους. Μια ταινία για τους φόβους και τις αναστολές του να “ανοίγεται" κανείς σε άλλους και για το πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι όταν τελικά συμβαίνει.ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ


- Χρυσή Άρκτος Καλύτερης ταινίας, Διαγωνιστικό Τμήμα, 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου


- Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής Καλύτερης ταινίας, 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου


- Βραβείο Καλύτερης ταινίας Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI), 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X