Είμαι έγκυος και έχω τριχόπτωση. Γιατί μου συμβαίνει αυτό;

Είμαι  22 χρονών και στο 5ο μήνα εγκυμοσύνης. Τους τελευταίους μήνες βλεπω έντονη τριχόπτωση. Ειδικά μετά απο λούσιμο μαλλιών. Έχω έλλειψη σε σβέστιο ή σίδηρο; Τι μπορώ να κάνω;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως είναι γνωστό η εγκυμοσύνη έχει μεγάλες απαιτήσεις σε σίδηρο. Φυσιολογικά, κατά τη διάρκεια της κύησης, ο οργανισμός προσπαθεί να  αυξήσει την ποσότητα του αίματος, ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερη αιμάτωση και θρέψη στο έμβρυο. Έτσι έχει και αυξημένες ανάγκες σιδήρου. Η συμπτωματολογία που αναφέρεται είναι μια ένδειξη, που μας βάζει την υποψία ότι ο σίδηρος σας έχει πέσει αρκετά και πιθανά να είστε σε φάση αναιμίας.

Καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε άμεσα με το γυναικολόγο σας, ο οποίος θα σας υποδείξει ποιες εξετάσεις αίματος θα πρέπει να κάνετε, για να δείτε που ακριβώς βρίσκεται η κατάσταση σας. Ακολούθως, ο γυναικολόγος σας θα πρέπει να σας συμβουλεύσει τι πρέπει να κάνετε κι αν χρειάζεται κάποια ειδική αγωγή (φαρμακευτική ή μη) που πρέπει να ακολουθήσετε.

Καλή συνέχεια στην ευτυχή αυτή περίοδο της ζωής σας. Με τη σωστή αγωγή, παρακολούθηση και συμβουλευτική από το γυναικολόγο όλα θα πάνε καλά για εσάς και το μωρό σας.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

http://www.γυναικολογος.com

Σχετικά άρθρα