Διάρροια και αέρια στην περίοδο: Πρέπει να ανησυχείς;

Κατά τη διάρκεια της περιόδου σου η ορμόνη προγεστερόνη μπορεί να κάνει τους μαλακούς μυς του εντέρου σου λιγότερο ή περισσότερο δραστήριους, με αποτέλεσμα να έχεις διάρροια και άερια στην περίοδο.

Η λήψη κάποιου αντιόξινου ή η τοποθέτηση ενός θερμαινόμενου ή ζεστού επιθέματος στο κάτω μέρος της κοιλιάς, μπορεί να σε βοηθησει στην μείωση της έντασης των συμπτωμάτων που έχεις.

Εάν, πάλι έχεις ιδιαίτερη δυσφορία, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί ο γιατρός σου να σου γράψει ένα αντιόξινο. Εάν δεν ειναι τόσο σοβαρό που να σoυ δημιουργεί έντονη γαστρεντερολογική διαταραχή, δεν χρειάζεται να ανησυχήσεις.

Επίσης, κάποιες συγκεκριμένες συνήθηκες μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση. Σε περίπτωση που μια γυναίκα έχει ανεστραμμένη μήτρα (κάτι που δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση), τα προβλήματα με το έντερο μπορεί να είναι πιο έντονα, καθώς η μήτρα πιέζει το παχύ έντερο.

Εάν κατά την περίοδό σου παρατηρήσεις διάρροια με λίγο αίμα ή έχεις έντονο πόνο στην κοιλιά, που να μην μπορείς να φας, τότε είναι πιθανό να έχεις ενδοητρίωση και θα πρέπει σίγουρα να επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου για να σε ελέγξει.

Δ .Μ.

Με πληροφορίες από www.womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα