Η φίμωση στο πέος και πώς αντιμετωπίζεται

Εδώ και 2 μήνες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το πετσάκι του πέους… Δεν τραβιέται προς τα κάτω και όταν βρίσκεται σε στύση και χωρίς στύση… 30 χρονών είμαι και έχω εκπληρώσει το σεξουαλικό κομμάτι… Δεν έχω κάποιον πόνο, απλά δεν κατεβαίνει καθόλου…

Στο ερώτημά σας απαντά ο Κωνσταντίνος Ρόκκας, M.D. Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η άκρη του πέους, που ονομάζεται βάλανος, περιβάλλεται από δέρμα, το οποίο δημιουργεί ένα προστατευτικό κάλυμμα, τη λεγόμενη ακροποσθία. Όταν η ακροποσθία είναι στενή, δεν μπορεί να τραβηχτεί προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να μην αποκαλύπτεται η βάλανος.

Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα όπου κατά τη διείσδυση στον κόλπο και μετά από παλίνδρομες κινήσεις μέσα σε αυτόν μπορεί να νιώσει κανείς πόνο στο πέος. Ο πόνος αυτός στην περιοχή του πέους μπορεί να υποδηλώνει πλήρη ή μερική φίμωση.

Καλό θα είναι να μην προσπαθήσει κανείς να αποκαλύψει τη βάλανο μόνος του, τραβώντας το δέρμα προς τα κάτω, γιατί μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή να «εγκλωβίσει» το δέρμα του πέους γύρω από τη βάλανο με αποτέλεσμα, λόγω της περίσφιξης, να δημιουργηθεί μια επείγουσα κατάσταση, η παραφίμωση που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητη η επίσκεψη σε ειδικό χειρουργό ουρολόγο, καθώς πολλές φορές χρειάζεται χειρουργική επέμβαση, ώστε να αφαιρεθεί η ακροποσθία και να απελευθερωθεί η βάλανος (περιτομή). Πρόκειται για μια μικρή επέμβαση που γίνεται με τοπική νάρκωση κι ο ασθενής μπορεί να φύγει αμέσως μετά από το νοσοκομείο.

Κωνσταντίνος Ρόκκας

M.D. Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος

210 6149386

[email protected]

www.krokkas.gr

Σχετικά άρθρα