Τι ζώδιο είναι το αφεντικό σου και πώς να το αντιμετωπίσεις

ΚΡΙΟΣ: Αν είσαι Κριός, θα χρειαστεί να επιστρατεύσεις όλη σου την αυτοσυγκράτηση –που δυστυχώς δεν είναι και πολλή. Οι στριμμένοι άνθρωποι, όπως το αφεντικό σου, συνήθως είναι και ανασφαλείς. Μην του δίνεις λοιπόν την εντύπωση ότι θέλεις να γίνεις «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» και ότι αμφισβητείς την εξουσία του. Συγκράτησε την οξυθυμία σου, γιατί δεν κερδίζεις τίποτα. Το πολύ πολύ να σε απολύσει ύπουλα, χωρίς καν να σου το ανακοινώσει ο ίδιος, ώστε να αποφύγει τις ενοχλητικές αντιδράσεις σου. Πριν μιλήσεις, μέτρα από μέσα σου μέχρι το δέκα, για να μην σου ξεφύγει κάτι που θα το μετανιώσεις.
ΤΑΥΡΟΣ: Σαν Ταύρος που είσαι, ευτυχώς έχεις αρκετή υπομονή και μπορείς να αντισταθείς στην προκλητική συμπεριφορά του άλλου. Φτάνει βέβαια να έχεις συνειδητοποιήσει ότι η υπομονή είναι η καλύτερη αντιμετώπιση στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν υπάρχει λόγος να κουτουλήσεις τον τοίχο. Αντιμετώπισε τις… επιθέσεις της εργοδοσίας με σιωπή και με ατάραχο βλέμμα. Και μάθε να προσαρμόζεσαι. Καθώς η ευελιξία δεν είναι από τα δυνατά σου σημεία, επιδίωξε να καλλιεργήσεις τη διαλλακτικότητα. Αν κάτι σε δυσαρεστεί, προσπάθησε να το διαπραγματευτείς. Δεν πειράζει κι αν εξαναγκαστείς σε υποχωρήσεις. Ακόμα και το μικρότερο κέρδος, καλό είναι.
ΔΙΔΥΜΟΙ: Σαν Δίδυμος, έχεις ένα χάρισμα πολύτιμο στον χώρο της δουλειάς. Ένα χάρισμα που αποδεικνύεται ακόμα πιο πολύτιμο για να αντιμετωπίσεις δύστροπους ανθρώπους σε υψηλές θέσεις. Πρόκειται για την τέχνη της διαπραγμάτευσης, που την παίζεις στα δάχτυλα. Φτάνει να μην παρασυρθείς από τον ρητορικό σου οίστρο και αφήσεις το αφεντικό σου εξευτελιστικά αποστομωμένο. Και πιο έξαλλο από πριν, γιατί του βγήκες από πάνω. Μάθε λοιπόν να υποχωρείς έξυπνα. Πες του ταπεινά πως έχει απόλυτο δίκιο, έστω κι αν πριν από λίγο του απέδειξες περίτρανα το αντίθετο. Α, και ποτέ μην του τη “βγεις” μπροστά σε τρίτους, εντάξει;
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Αν είσαι Καρκίνος, μάλλον θα έχεις την τάση να αντιμετωπίζεις τις επιθέσεις του κακότροπου αφεντικού σου… καταπίνοντας τα δάκρυά σου. Όμως τα δράματα μέσα στο γραφείο δεν θα σου βγουν σε καλό. Δεν πρέπει να αφήσεις έναν στριμμένο και δύσκολο άνθρωπο να σε κάνει θύμα του, γιατί η κατάσταση διαρκώς θα χειροτερεύει. Στάσου στα πόδια σου και απαίτησε, ευγενικά αλλά αποφασιστικά, οι όποιες παρατηρήσεις να αφορούν θέματα δουλειάς και όχι να γίνονται επί προσωπικού. Φρόντισε να κρατάς γραπτά στοιχεία ή τέλος πάντων να θυμάσαι πράγματα (στο δεύτερο, τουλάχιστον, είσαι καλός) για να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου.
ΛΕΩΝ: Ένας Λέων έτσι κι αλλιώς δυσκολεύεται να δεχτεί ότι κάποιος άλλος είναι το αφεντικό, και όχι ο ίδιος. Αν τώρα αυτός ο άλλος είναι και στριμμένος άνθρωπος, η κατάσταση προμηνύεται εκρηκτική. Λοιπόν, φίλε Λέοντα, αν θες να κρατήσεις τη δουλειά σου, μάθε να τελειώνεις όλες τις συζητήσεις σας με ένα “Ασφαλώς, κύριε Τάδε μου. Εσείς έχετε τον τελευταίο λόγο”. Στην τελική, μπορείς να προσθέτεις και ένα: “…όπως έχετε και την τελική ευθύνη, φυσικά”. Θα είναι η μικρή σου εκδίκηση, γιατί οι περισσότεροι αυταρχικοί και κακότροποι άνθρωποι έχουν κατά βάθος μια απίστευτη ανασφάλεια, που ξυπνάει με το παραμικρό…
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Αν είσαι Παρθένος, ο παραλογισμός και η αδικία σε βγάζουν από τα ρούχα σου. Δυστυχώς όμως, με ένα κακό αφεντικό θα αναγκάζεσαι να τα αντιμετωπίζεις διαρκώς. Ενώ το μόνο που θέλεις είναι να σε αφήνουν στη γωνίτσα σου να δουλεύεις, θα πρέπει κάθε τρεις και λίγο να αποδεικνύεις ότι… δεν είσαι ελέφαντας. Τι να κάνεις; Προσπάθησε να πλασάρεις κάπως καλύτερα τον εαυτό σου, γιατί μόνο η σκληρή δουλειά δεν αρκεί με τους στριμμένους ανθρώπους. Και μη σπαζοκεφαλιάζεις άδικα για να βρεις πού έκανες ένα λάθος. Πιθανόν το λάθος βρίσκεται μόνο στο μυαλό του αφεντικού σου.
ΖΥΓΟΣ: Για έναν Ζυγό δεν υπάρχει μεγαλύτερο βασανιστήριο από το να πρέπει να επιβιώσει σε ένα περιβάλλον με συγκρούσεις και εντάσεις. Αν όμως δεν θέλεις να ψάχνεις για καινούργια δουλειά, θα πρέπει να κάνεις… την καρδιά σου πέτρα. Δες το σαν μια προσωπική πρόκληση το να αντέξεις σε καταστάσεις για τις οποίες νιώθεις ότι δεν είσαι φτιαγμένος. Αν δεν είσαι, να γίνεις! Και προσπάθησε να μην τα παίρνεις όλα προσωπικά. Από την άλλη, έχεις ένα καταπληκτικό χάρισμα, για να τα βγάζεις πέρα με τους δύσκολους ανθρώπους: τη διπλωματικότητά σου. Επιστράτευσέ την, για να βρίσκεις το δίκιο σου.
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Αν σε ένα Σκορπιό φερθούν άσχημα, θα γράψει το όνομα του “ενόχου” στα μαύρα του κατάστιχα. Το κακότροπο αφεντικό μπορεί να γίνει για σένα ένας εχθρός, που δεν έχει άλλο σκοπό παρά να σε αφανίσει. Άλλωστε, φαίνεται από τη συμπεριφορά του… Μήπως όμως υπερβάλλεις και το παίρνεις προσωπικά; Μήπως ο τύπος συμπεριφέρεται εξίσου άσχημα και στους άλλους; Άσε λοιπόν κατά μέρος τις φαρμακερές σου ατάκες που θα τον εξαγριώσουν, γιατί δεν μπορεί να τις αντικρούσει εξίσου έξυπνα. Προτίμησε να του αποδείξεις πως, στην τελική, είναι για δικό του όφελος να σε αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο.
ΤΟΞΟΤΗΣ: Αν είσαι Τοξότης, ήδη το να δουλεύεις με σχέση εξαρτημένης εργασίας στον περιορισμένο χώρο ενός γραφείου και με ωράριο, είναι από μόνο του περισσότερο απ’ όσο μπορείς να αντέξεις. Αν τώρα προστεθεί και ένα αφεντικό που να είναι… ψυχοβγάλτης, νιώθεις σαν να σε φυλάκισαν στο Γκουαντάναμο. Μην κάνεις όμως καμιά απρονοησία, αν χρειάζεσαι τη δουλειά. Επιστράτευσε την έμφυτη αισιοδοξία σου για να τα βγάζεις πέρα στη διάρκεια της ημέρας. Και αξιοποίησε το ταλέντο σου να κερδίζεις τη συμπάθεια ακόμα και των πιο δύσκολων ανθρώπων. Κάνε υπομονή, μπορεί κάποτε να βρεις δουλειά σε κάποια εταιρία παραγωγής ταξιδιωτικών ντοκιμαντέρ.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Αν είσαι Αιγόκερως, οι άσχημες εργασιακές συνθήκες επηρεάζουν τη ζωή σου εντός και εκτός δουλειάς. Επειδή θεωρείς τον εαυτό σου υπεύθυνο και “σωστό” εργαζόμενο, ίσως πίστευες ότι θα έμενες στο απυρόβλητο από τις επικρίσεις και τις… υστερίες ενός στριμμένου αφεντικού. Αλλά να που καταλήγεις να φέρνεις βόλτες μονολογώντας: “Μα, να μου πει έτσι εμένα; Εμένα που τα έχω δώσει όλα σε αυτή τη δουλειά;”. Τι να κάνεις; Κράτα σε χαμηλούς τόνους τις φιλοδοξίες σου, για να μη νιώσει απειλημένος. Η προσήλωση στους στόχους σου και ο αυτοέλεγχός σου θα είναι για σένα πολύτιμοι βοηθοί.
 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Για τον Υδροχόο, ο εργασιακός παράδεισος είναι ένας κόσμος χωρίς καθόλου αφεντικά. Οπότε, η προσαρμογή σε ένα περιβάλλον με αφεντικά και μάλιστα του χείριστου είδους, είναι μεγάλη δοκιμασία. Οι ουμανιστικές αρχές σου προσβάλλονται βαθιά από μια “εργοδοσία” που αδικεί και καταπιέζει όχι μόνο εσένα, αλλά και τους συναδέλφους σου. Το ζήτημα είναι, σε παίρνει να απολυθείς; Αν όχι, θα χρειαστεί να βάλεις πολύ νερό στο κρασί σου. Πρέπει να μάθεις πως δεν γίνεται να βγάζεις εσύ πάντα το φίδι από την τρύπα και κυρίως, όταν οι υπόλοιποι συνάδελφοι φορτώνουν αποκλειστικά σε εσένα όλη τη “βρόμικη” δουλειά.
ΙΧΘΕΙΣ: Οι καλόβολοι Ιχθείς είναι η χαρά όσων θέλουν να μειώνουν και να καταπιέζουν τους άλλους. Αν το αφεντικό σου είναι τέτοιο άτομο, θα βρει σε εσένα ένα εύκολο θύμα. Γι’ αυτό λοιπόν, αν σε προσβάλλει, μην αρχίσεις να απολογείσαι κλαψουρίζοντας, για να σε λυπηθεί. Θα ανοίξεις την όρεξη του καρχαρία! Απλώς δείξε ψυχραιμία. Μην αντιδράς, κάνε τον να νιώσει σαν να μιλάει στον τοίχο. Πες ένα ξερό “μάλιστα” και μετά κλείσου στην τουαλέτα να κλάψεις με την ησυχία σου. Και κάτι ακόμα: σημείωνε μπροστά του τι σου λέει, ώστε να μην μπορεί να τα αναιρεί μετά.
πηγή: http://www.myastro.gr

Σχετικά άρθρα