Με ανάλογη διατροφή μπορεί οι μύκητες να φύγουν χωρίς θεραπεία;

Έχω την εντύπωση ότι έχω προσβληθεί με κάποιο μυκητα πιθανόν λόγω της αντιβίωσης που πήρα πριν μια εβδομάδα για το δόντι μου…Θέλω να ρωτήσω εάν, τρώγωντας φρούτα, γιαούρτια και πολλά νερα υπάρχει πιθανότητα να φύγει μόνο του; Θα πάω εννοείται να με δει κ ένα ειδικός.

Στο ερώτημά σας απαντά ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οι μύκητες είναι μικροοργανισμοί που κατοικούν στο σώμα όλων των ανθρώπων. Όταν βρουν τον οργανισμό μας εξασθενημένο, τότε εξαπλώνονται και προκαλούν τα γνωστά συμπτώματα. Αν κάποιος καταφέρει να ενισχύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα, δηλαδή τη “φυσική άμυνα” του οργανισμού, τότε μπορεί οι μύκητες να μειωθούν και έτσι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα.

Αν όμως οι μύκητες έχουν προλάβει να αυξηθούν σε μεγάλο βαθμό, τότε χρειάζεται κατάλληλη θεραπεία, γιατί ο οργανισμός δεν θα μπορεί πιθανά να τους αντιμετωπίσει.

Συμπερασματικά, αν θέλετε, μπορείτε να δοκιμάσετε με τη σωστή διατροφή να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας, αλλά να έχετε στο μυαλό σας ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό μπορεί να μην είναι επαρκές κι έτσι να μην είναι ικανοποιητικά αποτελεσματικό.

Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG

Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ειδικός Γυναικολόγος Παίδων Εφήβων

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής Παιδογυναικολόγων Ευρώπης

http://www.γυναικολογος.com 

Σχετικά άρθρα